Водіїв електросамокатів почали притягувати до кримінальної відповідальності

1 сентября 2023

Водіїв електросамокатів почали притягувати до кримінальної відповідальності

Попри те, що в Українських ПДР поки що не прописали права та обов'язки водіїв електросамокатів та іншого персонального електротранспорту, в Україні вже неодноразово траплялися аварії з персональним електротранспортом, у тому числі смертельні. Так, лише протягом останніх років було розглянуто 4 кримінальні справи.

У більшості випадків кримінальні справи заводять факт травмування пішоходів. Попри те, що після змін до правил дорожнього руху у 2023 році водії електросамокатів — це повноцінні учасники дорожнього руху, чіткої відповідальності за порушення правил дорожнього руху для них поки що немає.

До відповідальності водіїв самокатів притягали за ст. 291 КК України за порушення чинних правил дорожнього руху. У випадках, винуватці аварій отримували або штраф, або позбавлення волі до 2 років з "умовним" терміном.

Водночас кримінальна відповідальність для самокатів є відносно рідкісним явищем. У більшості випадків ДТП кваліфікують як адміністративні правопорушення. Якщо подивитися суднові прецеденти, то водіїв електросамокатів притягають до відповідальності за порушення правил дорожнього руху, що призвело до пошкодження транспортних засобів та іншого майна (штраф 850 гривень).

Нагадаємо, що ми розповідали, що в Парижі вирішили зовсім заборонити громадські електросамокати.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Надя Дорофєєва у кольорових міні влаштувала фешн-зйомку в паризькому готелі. Фото 7 октября 2024

Співачка Надя Дорофєєва, яка нещодавно у своєму кліпі показала моторошний сон матері, яка рятує дитину, влаштувала у паризькому готелі справжню фенш-зйомку.

Трамп провів масштабний мітинг у Пенсильванії 7 октября 2024

Кандидат в президенти зібрав натовп людей на ярмарковому майданчику, де на нього було здійснено замах у липні.

У Києві на Троєщині чоловік знайшов біля смітника гранату 7 октября 2024

У Києві на Троєщині чоловік знайшов біля смітника гранату. Подробиці і фото Як там опинився боєприпас встановлять правоохоронці

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФОП Дюдюк Р. М.  
ФОП Дюдюк Р. М.

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше