Волонтери створили незвичайні вантажівки для ЗСУ

5 января 2023

Волонтери створили незвичайні вантажівки для ЗСУ - подробиці

Українські волонтери продовжують усіляко допомагати армії. Поки хтось шукає та доставляє необхідну амуніцію на фронт, механіки створюють справжні шедеври на колесах для допомоги українській армії. Так, нещодавно в мережі показали проект броньованої вантажівки для українських військових із середньомоторним компонуванням. Автомобіль підходить як для перевезення вантажів, так і для перевезення 6 осіб особового складу або пораненого на ношах.

Машину розробив бізнесмен та волонтер Володимир Садик зі Сторожинця у Чернівецькій області. Перший автомобіль уже встигли передати на фронт і зараз йде виробництво наступних екземплярів. Волонтер почав будувати кастомні авто для ЗСУ ще з весни. За півроку війни на його міні-підприємстві вже зібрали близько 50 військових баггі.

Оскільки Володимир постійно на зв'язку з бійцями на передовій, він прислухається до їхніх прохань і намагається постачати необхідні авто. Так, нещодавно постало питання про необхідність на фронті маленьких вантажівок підвищеної прохідності, які можна було б використовувати для найпопулярніших завдань: перевезення особового складу, підвезення боєприпасів чи евакуації поранених.

Автомобіль має максимально нестандартне компонування. Так, водій сидить у передній частині максимально низько, щоб зменшити загальний профіль автомобіля. Двигун розташований по центру, а ззаду встановлено вантажну платформу з легкою бронею для захисту від куль. З боків автомобіля можуть встановлюватися знімні ноші для евакуації поранених або вантажів.

Кабіна водія захищена більш серйозною бронею в 14 мм і куленепробивним склом в 50 мм. Щоб не порушувати силову структуру кузова, посадка всередину автомобіля відбувається через відкидний люк. Є у вантажного баггі та кріплення під кулемет або ПТРК.

Нагадаємо, що нещодавно ми писали про унікальне легкове баггі , який волонтери передали ЗСУ.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Tayanna у гіпнотичному відео показала своє мейкап-перетворення 26 июня 2024

Cлідом за її колегами Іриною Білик та Олею Цибульською співачка Tayanna стала зірковою моделлю для відомого візажиста Єгора Андрюшина.

57-річна спадкоємиця Marks & Spencer закрутила новий роман після трагічної смерті чоловіка 26 июня 2024

57-річна спадкоємиця Marks & Spencer закрутила новий роман після трагічної смерті чоловіка. Фото Обранець британки на 8 років старший за неї

На Київщині п’яний водій, тікаючи від поліції, в’їхав у будівлю АЗС 26 июня 2024

На Київщині п’яний водій, тікаючи від поліції, в’їхав у будівлю АЗС. Фото Порушнику виписали одразу два штрафи

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше