Стало відомо, які «євробляхи» в Україні не підпадають під штраф у 170 тисяч гривень

11 сентября 2024

Які «євробляхи» в Україні не підпадають під штраф у 170 тисяч гривень

Як відомо, автомобілі, ввезені в Україну з-за кордону (так звані «євробляхи»), повинні бути розмитнені протягом 30 днів. В іншому випадку, особі, яка ввезла автомобіль, можуть накласти штраф у розмірі 170 000 гривень та конфіскувати машину. Проте юристи підкреслюють, що є винятки, коли штрафувати власника нерозмитненого транспортного засобу не можна.

Про це повідомляє «ТВОЯМАШИНА».

Зазначимо, що закон, який дозволяє штрафувати власників «євроблях» і конфіскувати їхні автомобілі, набув чинності 22 серпня 2019 року. До цього санкція за порушення митного контролю складала 8 500 гривень або 17 000 гривень, в залежності від виду порушення. При цьому конфіскація «євроблях» не застосовувалася.

Юристи зазначають, що новий закон не має зворотної сили, тому автомобілі, ввезені в Україну до 22 серпня 2019 року, не можуть бути конфісковані, а їхні власники – оштрафовані на 170 000 гривень. У разі відповідальності, вона застосовується лише за старим законодавством з урахуванням закінчення строків давності.

Раніше ми повідомляли, кого українська поліція не має права штрафувати за їзду без страховки.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Інна Мірошниченко показала йогу з 3-річним сином 28 сентября 2024

Дружина шоумена Тімура Мірошниченка, юристка та блогерка Інна замилувала своїм тандем-тренуванням із молодшим сином, 3-річним Марселем. Хлоп'я склало мамі компанію під час заняття йогою.

Цюрихський кінофестиваль скасував показ "Росіян на війні", але МЗС України не повністю задоволене 28 сентября 2024

Цюрихський кінофестиваль скасував показ "Росіян на війні", але МЗС не повністю задоволене: що ще вимагає Україна Витвір пропагандистів змагатиметься за номінацію

У Києві сталась пожежа в школі: проводилась евакуація учнів та вчителів 28 сентября 2024

У Києві сталась пожежа в школі: проводилась евакуація учнів та вчителів. Подробиці і фото Причини загоряння встановлюватимуть правоохоронці

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 0.4
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше