Будівництво ВОЛЗ: як відбувається будівництво власної мережі

18 октября 2023

Кожен сучасний глобальний проєкт на етапі свого розвитку стикається з потребою у проведенні власних ліній зв'язку. Волоконно оптичні лінії зв'язку на сьогодні вважаються найбільш надійними, оскільки можуть забезпечувати інтернет без світла в районі приймача. Багато компаній, для яких пріоритетною є конфіденційність інформації, приймають рішення про будівництво ВОЛЗ власного типу. Вони прагнуть мати повний контроль над своєю інфраструктурою, відсутність залежності від зовнішніх операторів, а також бути впевненими у безпеці зв’язку. Проте ключовим у цьому випадку є вибір надійного підрядника, що здатен гарантувати високий стандарт будівельних робіт та взяти розв'язання адміністративних питань на себе. Тільки так можна бути впевненим у стабільності і якості сигналу на всій довжині лінії.

Що таке оптоволокно інтернет?

ВОЛЗ (волоконно-оптичний зв'язок) – це сучасний та високоефективний спосіб передачі даних на великі відстані з мінімальними втратами. Він базується на принципі відбивання світлового сигналу від внутрішніх стінок оптичного волокна. Серцем кабелю є оптоволокно – тонкий скляний або пластиковий кабель, яке транслює світлові імпульси. Ця унікальна будова дозволяє досягати високої швидкості передачі даних та стабільності сигналу. Компанії прокладають власні мережі для таких завдань:

  • незалежність від зовнішніх провайдерів ВОЛЗ;
  • забезпечення конфіденційності передачі даних;
  • оптимізація мережевої інфраструктури під конкретні потреби.

Тому, для багатьох корпорацій прокладка оптики стає стратегічним рішенням. По кабелях такого типу передаються дані для контролю та управління апаратурою, такі як системи телетрансляцій, телеуправлінські засоби, відеонагляд, внутрішні комунікаційні канали та інші послуги.

Як прокладається енергонезалежний інтернет?

Будівництво та монтаж оптики є основою створення волоконно-оптичного зв'язку. При прокладанні кабелю оптоволокна існує два основних підходи: безпосередньо в траншеї або в захисних трубах. Методика по траншеї гарантує простоту прокладання, в той час, як використання труб забезпечує додатковий захист від зовнішніх впливів.

Для оптоволокна монтаж може проводитись двома основними методами:

  • протяжка;
  • задувка.

Протяжка застосовується при невеликих довжинах кабелю, коли є можливість будувати додаткові колодязі зв'язку. Цей метод передбачає додавання кабелів в майбутньому, але має обмеження в довжині прокладення. Монтаж “задувкою" дозволяє прокласти кабель на значні відстані без необхідності колодязів, але цей метод вимагає спеціального обладнання і не дає можливості розповсюджувати мережу.

Якщо монтаж оптоволокна відбувається підвісним шляхом, тоді використовують різні типи підвісів. Для ЛЕП 0,4-10 кВ застосовують спільну підвісу, а для ЛЕП 35-150 кВ – вбудовують в грозотрос.

За скільки етапів прокладається оптоволокно в Києві?

Оптоволоконні лінії зв'язку прокласти самостійно неможливо, оскільки це складний процес, що містить кілька етапів. Початковим кроком є отримання технічного завдання, де замовник визначає свої потреби та вимоги до майбутньої мережі. Після цього проводяться проєктно-вишукувальні роботи, що допомагають визначити оптимальний маршрут прокладання кабелю, ураховуючи різноманітні фактори, такі як природні умови, рельєф та існуючі комунікації.

Наступним кроком є розробка проєктно-кошторисної документації, яка відображає всі технічні деталі та витрати, пов'язані з будівництвом мережі. За цією документацією ВОЛЗ провайдер здійснює закупівлю необхідних матеріалів та обладнання, включаючи кабель, сполучні муфти та інші комплектуючі.

Звертаючи увагу на внутрішню та зовнішню прокладку оптоволоконного кабелю, важливо враховувати особливості кожної території та обирати найефективніший метод укладання. Після прокладання кабелю, відбувається процес з'єднання оптичних волокон за допомогою зварювання, що не стає причиною зниження швидкості.

Ключовим етапом є тестування і перевірка працездатності системи. Під час цього процесу вимірюється рівень згасання та знімається рефлектограма, що вказує на стан кожного відрізка мережі.

Важливо обрати провайдера з досвідом, такого як компанія GigaTrans, який повністю відповідає за технічну сторону проєкту, при цьому ІТ підтримка відбувається потенціалом самого замовника.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Активіст у футболці "Звільніть Україну" налетів на The Weeknd під час концерту 8 октября 2024

Активіст у футболці "Звільніть Україну" налетів на The Weeknd під час концерту: співак злякався, але не відійшов. Відео Подібну акцію він робив на Олімпійських іграх 2024

Глава Сил безпеки Ірану зник безвісти після поїздки до Бейрута - ЗМІ 8 октября 2024

Ісмаїл Каані приїхав до Бейруту після знищення глави Хезболи. Після ударів наприкінці минулого тижня він на зв'язок більше не виходив.

Марічка Падалко про ревнощі, перевірки телефона чоловіка і де він зараз служить 8 октября 2024

Телеведуча Марічка Падалко не приховує, що в повсякденному житті вона - людина дуже емоційна і навіть істерична. І якщо до роздряпування обличчя коханому чоловікові Єгору Соболєву в неї не доходило, то "курві", до якої вона його якось приревнувала, зірка писала.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Леново  
Леново

Отзывов: 1

https://bactosfera.u a/ 5.0
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше