Стало відомо, як виглядає дрон за 500$ невразливий для РЕБ

17 апреля 2024

Як виглядає дрон за 500 $ невразливий для РЕБ

Група американських інженерів розробила безпілотник, який залежить від системи супутникової навігації. Вони використовували технологію, аналогічну системі наведення крилатої ракети Tomahawk, використовуючи камеру визначення своїх GPS-координат без сигналу супутників. При цьому витрати на розробку становили лише 500 доларів.

Цей прототип дрона працює на основі алгоритму, який зіставляє зображення камери із зображеннями Google Maps для визначення свого розташування. Інженери створили компанію Theseus для подальшого розвитку та комерціалізації цієї технології. Вони стверджують, що вже є інтерес з боку українських агенцій до їхньої розробки.

Це дозволяє заощадити кошти, які зазвичай витрачаються на виробництво дорогих ракет типу Tomahawk, і вкласти їх у розробку більш доступних дронів, здатних справлятися з різними цілями. Безпілотник створювався на 3D-принтері за 5 годин та збирався за 2 години. Алгоритми навігації також доопрацьовані для роботи без GPS.

Для визначення свого розташування дрон використовує локальну модель зіставлення ознак із зображеннями Google Maps з роздільною здатністю 0,5 м на піксель та координатами GPS. Він також навчений моделі глибокого навчання для більш точної навігації.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Наталка Денисенко замилувала черговим фотосетом у білому вбранні 30 апреля 2024

Любителька білого кольору, акторка Наталка Денисенко замилувала черговим фотосетом у (на диво) білому вбранні.

Українка Ангеліна Усанова виграла конкурс краси Miss Eco International-2024 в Єгипті 30 апреля 2024

Українка Ангеліна Усанова виграла конкурс краси Miss Eco International-2024 в Єгипті: її сукня-символ війни підкорила журі. Фото Красуня стане послом доброї волі ООН з питань екології

Борис Джонсон зазнімкувався з динозавром на 4-річчі свого сина 30 апреля 2024

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та його дружина Керрі організували днями яскраву дитячу вечірку для свого старшого сина Вілфреда. Хлопчикові виповнилося 4 роки.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше