Стало відомо, яка відповідальність передбачена водіям за невиконання норм мобілізації

6 мая 2024

Яка відповідальність передбачена водіям за невиконання норм мобілізації

18 травня набирає чинності закон про мобілізацію, який посилює обов'язки та відповідальність за порушення норм. Згідно з новим законом, громадяни України, які перебувають на військовому обліку, мають протягом 60 днів з моменту набрання чинності законом, тобто до 18 липня, уточнити свої персональні дані, включаючи адресу проживання, контактні номери, електронну пошту та інші особисті відомості.

Ті ж громадяни України, які ще не перебувають на військовому обліку, але підлягають включенню до нього, а також призовники, запас ЗСУ, СБУ, розвідувальних органів України або які проходять службу у військовому резерві також зобов'язані:

  • Уточнити свої персональні дані протягом 60 днів з моменту набрання чинності указом Президента України про оголошення мобілізації, затвердженого Верховною Радою, через ЦНАП або через електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного, резервіста або у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування або перебування;
  • Приїжджати на виклик ТЦК для оформлення військово-облікових документів, включення до військового обліку, проходження медичного огляду, направлення на підготовку з метою придбання або вдосконалення військово-облікової спеціальності, призову на військову службу або на збори військовозобов'язаних та резервістів;
  • Проходити медичний огляд та інші процедури.

У разі невиконання зазначених обов'язків громадянином під час мобілізації або порушення правил військового обліку та законодавства про оборону, керівник ТЦК звертається до поліції для адміністративного затримання та доставки такого громадянина до ТЦК.

Крім того, затверджений Радою 10 квітня законопроект №10379 передбачає, що статті 210 та 201-1 КУпАП будуть доповнені: за порушення правил військового обліку та законодавства про оборону та мобілізацію – передбачено штрафи від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень для громадян.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Тарабарова показала, що назнімали її діти. Фото 18 мая 2024

Співачка Світлана Тарабарова повеселила фотоконтентом, який назнімали її троє дітей - Іван, Марія та Поліна - до чиїх бешкетних рученят потрапив матусин телефон.

Переправляли ухилянтів в Угорщину, ховаючи їх від тепловізорів: поліцейські Києва викрили зловмисників 18 мая 2024

Переправляли ухилянтів в Угорщину, ховаючи їх від тепловізорів: поліцейські Києва викрили зловмисників. Фото Підозрюваним загрожує до дев'яти років позбавлення волі

Олександр "Терен" Будько пояснив, чому іде на "Холостяк" 18 мая 2024

Після того, як стало відомо, що героєм нового сезону шоу "Холостяк" стане ветеран російсько-української війни Олександр "Терен" Будько, претендентки на його серце на деякий час обвалили сайт каналу СТБ.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Вадим 5.0
Вадим

Отзывов: 1

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше