Якими бувають двигуни для мототехніки: 5 критеріїв вибору

27 апреля 2023

Скутери та мопеди не вимагають від їхніх водіїв складного технічного обслуговування або довгого навчання навичкам водіння. Тому користуватись ними може практично кожен. Однак у деяких ситуаціях базові технічні знання все ж таки необхідні. Наприклад, під час вибору двигуна для мототехніки. Тому в цьому матеріалі ми зібрали для вас основну інформацію про те, якими бувають ДВЗ для мото.

Кількість та об'єм циліндрів

Ці характеристики напряму впливають на потужність двигунів для мототехніки. На малопотужній техніці використовуються ДВЗ з моноциліндром або двома паралельними твинами. Більш потужні силові установки передбачають наявність 3 чи 4 циліндрів.

Вибір двигуна для мототехніки

Число тактів

Двотактні мотори мають відносно просту конструкцію та пропонують хороший баланс потужності та маси. Тому вони переважно знаходять застосування в скутерах для повсюдного використання.

Чотиритактні двигуни для мототехніки більш досконалі. Їх переваги — помірне споживання пального і стабільність зусилля, що видається. Крім того, вони рідше потребують ремонту, що знижує витрати на купівлю запчастин.

Система охолодження

Відведення тепла від працюючого агрегату може забезпечуватися системою одного з двох типів:

  • Повітряна — просто влаштована, але менш ефективна і вимагає частої зміни фільтрів.
  • Рідина — складається з більшої кількості компонентів, що відображається на складності ремонту та обслуговування, проте краще справляється зі своїм призначенням.

Водяне охолодження - найкращий вибір для спортивних мотобайків. В інших випадках двигунам для мототехніки вистачає продуктивності простої системи, заснованої на обдуванні двигуна потоком зустрічного повітря.

Пускова система

Багато двигунів для мототехніки від китайських брендів оснащуються електростартерами. Вони допомагають без зусиль заводити техніку навіть у холодну погоду. У деяких двигунах для мототехніки цієї опції немає і водієві пропонується використовувати пристрої ручного пуску. У мотоблоках це частіше стартер котушкового або пружинного типу, а у випадку зі скутерами та мопедами - кікстартер з педаллю ножа. Такі механічні стартери, як правило, передбачені як запасний варіант і в моделях з електропуском.

Двигуни для міні-тракторів

Якщо йдеться про потужнішу техніку, наприклад, сільгосп- або агротехніку, то частіше використовуються моделі моторів з електричним запуском. Наприклад, двигуни для міні-тракторів https://tata-agro-moto.com потужніші, ніж для іншої малої техніки. Тому їхній запуск виконується з електричного замку запалювання.

Паливо, що споживається

Бензинові двигуни для мототехніки поширеніші, ніж дизельні. Це пояснюється їх більш нижчою ціною і меншою вагою, що особливо важливо для двоколісного транспорту. Ще один їхній плюс — купити пальне можна повсюдно.

У свою чергу, дизелі частіше встановлюють на потужні байки та сільгосптехніку. За рахунок високого обертального моменту вони краще пристосовані під важкі роботи, у тому числі — з підключенням навісного обладнання. В інтернет-магазині TATA Agro-Moto з доставкою по Україні доступні дизельні двигуни для міні-тракторів:

  • Jinma; 
  • DongFeng; 
  • ДВ; 
  • Xingtai;
  • Оріон;
  • Garden Star та ін.

Двигуни для мінітракторів від популярних виробників із КНР взаємозамінні один з одним та моделями від європейських, японських брендів. Тому підбір аналогів зазвичай не викликає проблем.

Автор: Новіков Олександр Сергійович (експерт Tata-Agro-Moto).

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

ПАРЄ закликала ввести санкцій проти пропагандистів Росії 2 октября 2024

Парламентська асамблея Ради Європи також закликала визнати Російську православну церкву інструментом впливу.

На iPhone запрацював обмін повідомленнями між абонентами через супутник 2 октября 2024

На iPhone запрацював обмін повідомленнями між абонентами через супутник

У Греції з моря дістали тіла двох українок - ЗМІ 2 октября 2024

Мати й дочка пішли купатися в море попри несприятливі погодні умови, зокрема штормовий вітер.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

https://bactosfera.u a/ 4.5
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 1

https://bactosfera.u a/ 4.9
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 1

FitCurves 3.2
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше