ЗСУ дозволили використовувати Buffalo MPV – найбезпечніший панцирник

21 августа 2024

ЗСУ дозволили використовувати Buffalo MPV – найбезпечніший панцирник

Міністерство оборони України дозволило введення в експлуатацію броньованої інженерної машини Buffalo MPV у ЗСУ. Цей броньовик є одним з найбезпечніших у світі. Buffalo MPV (Mine Protected Vehicle) розроблений компанією Force Protection і входить до сімейства MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected). Машина спеціально створена для підвищення безпеки екіпажу під час розмінування та виявлення вибухових пристроїв.

Про це повідомляє Міноборони.

Buffalo MPV почав виробництво у 2003 році, щоб відповісти на загрози від мін і саморобних вибухових пристроїв (СВУ) в Іраку та Афганістані. Технічні характеристики включають довжину 8,20 м, ширину 2,60 м, висоту 4,20 м і вагу 27 тонн. Машина оснащена двигуном Caterpillar C13 об'ємом 12,5 л та потужністю 440 к.с., максимальна швидкість складає 105 км/год, а запас ходу – 480 км. Екіпаж складається з 2 осіб плюс 4 пасажири.

Buffalo MPV / Википедия
Buffalo MPV / Википедия

Buffalo MPV має бронювання, яке забезпечує захист від куль малого і середнього калібру, а також від осколків вибухів. V-подібний корпус забезпечує ефективний розподіл енергії вибуху міні, еквівалентної 20 кг тротилу, що зменшує ризик пошкодження машини та травмування екіпажу. Броня виготовлена з високоміцних матеріалів. Дах машини обладнаний кількома камерами і датчиками для забезпечення повного огляду навколишньої території, а маніпулятор оснащений різними інструментами для роботи з підозрілими предметами, такими як камери, лазери і детектори вибухових речовин.

Міністерство оборони підкреслює, що Buffalo MPV є значною модернізацією бронеавтомобіля CASSPIR, який використовували в Південній Африці, Іраку та Афганістані. Вікна машини захищені 15-сантиметровим куленепробивним склом, а бронекапсула виготовлена з композитної броні, додатково захищеної кумулятивними решітками. Машина оснащена 9-метровим маніпулятором з камерами і сенсорами для знешкодження вибухових засобів.

За весь час експлуатації у бойових умовах жоден бронеавтомобіль цієї моделі, який зазнав вибухів і обстрілів, не зазнав втрат серед екіпажу. Міністерство оборони України вже ввело в експлуатацію близько 20 таких бронемашин.

Раніше ми повідомляли, як контролюють п'яних водіїв самокатів

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

На Київщині сварка між родичами ледь не завершилась вбивством 24 сентября 2024

На Київщині сварка між родичами ледь не завершилась вбивством. Подробиці справи Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі

Під час обшуку знайшли наркотики та гранати: у Києві затримали підозрювану у збуті амфетаміну та канабісу 24 сентября 2024

Під час обшуку знайшли наркотики та гранати: у Києві затримали підозрювану у збуті амфетаміну та канабісу. Фото Зловмисниці загрожує до 10 років позбавлення волі

Ілон Маск назвав терміни запуску польотів на Марс 24 сентября 2024

Ілон Маск назвав терміни запуску польотів на Марс

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Косько Андрей 0.5
Косько Андрей

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше