ЗСУ передадуть комплекс "Паладін" для знищення Шахедів

18 октября 2023

ЗСУ передадуть комплекс "Паладін" для знищення Шахедів

Нещодавно на сайті Міноборони Великої Британії з'явилося повідомлення про новий пакет військової допомоги для України. Загальна сума допомоги, яку планують передати Україні в рамках цього пакету – 100 мільйонів фунтів стерлінгів. Гроші на допомогу Україні збирали у Фонді IFU, що діє під патронатом Великобританії, Норвегії, Нідерландів, Данії, Швеції, Ісландії та Литви.

Близько 2/3 від зазначеної суми, це вартість самохідних зенітних установок MSI-DS Terrahawk Paladin, основне завдання яких – відстеження та знищення безпілотників та критичної інфраструктури. Нові "вбивці шахедів" здатні своєчасно виявляти БПЛА, а також мають цифрову систему керування вогнем для найбільш ефективного знищення цілей.

Зазначимо, що ця модульна гармата ближньої дії ще не фігурувала в жодному пакеті допомоги для України. Щобільше, цю розробку планують уперше застосувати у бойових умовах реальної війни. Водночас поки що невідомо, скільки саме таких комплексів передали на потреби України.

Основна зброя представлена 30-мм гарматою Mk44 Busmaster II. Вона здатна працювати як зі звичайними боєприпасами, так і з тими, що мають програмований підрив. Також модульна система має можливість дистанційного керування, що забезпечує захист для оператора.

Нагадаємо, що раніше Україні вже передали близько 20 німецьких комплексів Iris -T та американських Patriot.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Названо один інгредієнт, який потрібно додавати до чаю, щоб покращити імунітет 8 октября 2024

Чай має безліч корисних властивостей — він сприяє травленню і діє як протизапальний засіб. Все завдяки тому, що цей напій містить багато антиоксидантів. Однак, кажуть експерти, є один інгредієнт, який допоможе зробити чай ще кориснішим для здоров'я.

Росія завербувала депутата парламенту Ірландії - ЗМІ 8 октября 2024

Російська агентура розвідки посилилась в Ірландії після повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Учасники творчого об'єднання МУР потрапили у скандал через ціну за платівку 8 октября 2024

"Продам геноцид. Недорого". МУР потрапив у скандал через ціну за платівку: що не сподобалося українцям і як відреагували в колективі Артистів звинуватили у комерціалізації Гоолодомору

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

https://bactosfera.u a/ 5.0
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше