Вчені знайшли метод зменшення випадіння волосся під час хімієтерапії

11 февраля 2021

Вченими було проведено дослідження, яке показує, що охолодження перешкоджає проникненню хімієтерапевтичних препаратів в клітини волосяних фолікулів.
Зазначимо, що алопеція (втрата волосся) в результаті хімієтерапії є тимчасовим побічним ефектом лікування раку. Однак відомо, що вона – одна з важливих причин стресу і тривожності у пацієнтів. Таке облисіння розвивається, тому що мета хімієтерапевтичних препаратів – клітини організму, які швидко діляться. Швидкість поділу клітин волосяних фолікулів – одна з найвищих.
 
 

Дослідження, яке полягає в охолодженні скальпа – порівняно новий і безпечний метод лікування втрати волосся при хімієтерапії. Кілька досліджень показали його ефективність. В середньому охолодження зменшує втрату волосся на 50%.
Знання біологічних механізмів захисної дії охолодження скальпа може допомогти удосконалити методи лікування облисіння при хімієтерапії.
 

Так у новому дослідженні вчені провели серію експериментів на культурах клітин волосяних фолікулів людей. Вчені змогли заміряти, скільки хімієтерапевтичних препаратів проникає в клітини волосяного фолікула.
Вони виявили, що в культурі тканин (тобто, без судин) кількість ліків в клітинах набагато менше в місцях із низькою температурою. Тобто, дослідження вперше продемонструвало, що охолодження має пряму захисну дію на ці клітини.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Росії перетворюють пологові будинки на військові шпиталі - ЗМІ 20 мая 2024

В Омську на переоснащення міського пологового будинку №5 виділено 400 мільйонів рублів, завершити процес перетворення закладу на військовий шпиталь мають до грудня 2025 року.

Китай відреагував на інавгураційну промову нового лідера Тайваню 20 мая 2024

Китай прагне "розв'язати проблему" Тайваню і досягти національного "возз’єднання", наголосили в уряді КНР.

Онук Ротару в рушнику на стегнах похизувався м'язами для фото 20 мая 2024

30-річний онук Софії Ротару, музикант Анатолій Євдокименко, який під час великої війни виїхав з України, похизувався своїм пресом.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Italiavogs 5.0
Italiavogs

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше