Що диктують європейські стандарти виробникам та споживачам харчової продукції?

21 ноября 2014

Після підписання угоди про асоціацію з ЄС, Україна запустила процес реформування законодавства щодо якості та безпечності харчових продуктів відповідно до європейських вимог.

На порозі глобальних змін, Європейська бізнес асоціація зібрала виробників та дистриб'юторів харчових продуктів і незалежних експертів з метою обговорити особливості сертифікації продукції відповідно до європейських норм.

У Європі наявність сертифіката є нормою, а його відсутність може спричинити бар'єри в торгівлі. Крім того, у багатьох країнах відсутність сертифіката на систему управління якістю робить неможливим отримання державного замовлення. В Україні така вимога була лише рекомендована.

"Все законодавство ЄС в харчовій галузі базується  на принципах HACCP, тому українським виробникам, які ще не мали з цим справу, доведеться переглянути свою систему контролю якості та безпеки. А для підприємств, що прагнуть отримати іноземні інвестиції, сертифікат на систему управління якістю може мати сьогодні вирішальне значення" - стверджує Сергій Рубальський, генеральний директор "Глобал Сертіфік".

Як свідчать дослідження, кількість українських підприємств, сертифікованих згідно міжнародних стандартів, щороку зростає. Українські виробники активно впроваджують стандарти ISO 22 000 (HACCP).

ISO 22 000 (HACCP) – це система управління безпекою харчових продуктів, яка визнається і приймається в усіх країнах Європи. А для споживача – це гарантія безпеки харчової  продукції на виробництві, яка забезпечує повний контроль виробництва продукції на всіх етапах, тобто гарантує повну безпеку від виробництва до доставки кінцевому споживачу.

Дотепер, подібна сертифікація була в Україні добровільною.

Європейські стандарти вводять свої правила гри  як на глобальних так і на локальних ринках. Із 20 вересня 2015 року набуває чинності Закон України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів". Він передбачає впровадження системи НАССР на всіх підприємствах харчової галузі.

Підприємства, які давно впровадили міжнародні стандарти запевняють, що впровадження системи НАССР надає виробнику багато переваг економічного та управлінського характеру.

"Європейські стандарти зроблять українські продукти максимально безпечними" - впевнена Євгенія Кривонос, експерт з якості компанії "Небесна Криниця".

Хочешь узнать больше - читай отзывы

tsn.ua

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Данії запровадять строкову службу для жінок 2 мая 2024

За новим законодавством, жінки будуть проходити строкову службу на тих самих умовах, що й чоловіки.

Цимбалару вперше висловилася про причини розлучення з Баклановим після 10 років стосунків 2 мая 2024

Акторка також зізналася, в яких стосунках перебуває з колишнім чоловіком.

Кеті Перрі публічно звернулася до Орландо Блума і дала йому копняка для фото 2 мая 2024

Американська співачка Кеті Перрі присвятила милий (і дещо погрозливий) допис у Instagram своєму нареченому, британському актору Орландо Блуму.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

4 роддом 0.6
4 роддом

Отзывов: 1

Марк Сартин 0.1
Марк Сартин

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше