Сучасна українська поезія – вірші Олександра Високого

6 июня 2018

Українська поезія http://vysokiy.kiev.ua/ в сучасному світі розвивається доволі стрімко. Нині всіляко підтримується інтерес читацької аудиторії до рідного слова, а сфера вражає власним розмаїттям. Тому немає нічого дивного у тому, що на літературному горизонті з’являються нові імена. Серед них – київський поет Олександр Високий, який обрав для себе тематику кохання.

У віршах Олександра можна побачити цікаві філософські роздуми на тему глибоко взаємного почуття двох людей. Разом з тим, у них читач знайде багато нового на звичну тему – починаючи з несподіваних рефлексій і завершуючи романтичними освідченнями, котрі присвячує коханій поет-лірик.

Багато майстрів поетичного слова прагнуть до того, аби самовиразитися у різних тематиках. Однак є й ті, хто обирає для себе одну тему та прагне показати її невичерпність. Саме до другої когорти літераторів належить Олександр Високий. Його поетичні книги про кохання доводять – тема стосунків двох закоханих людей справді безмежна. Вона чарує багатогранністю й спонукає інакше дивитися на речі, які ми часто ігноруємо поміж стрімких подій динамічного сучасного світу.

Олександр пише серцем, відчуває серцем, освідчується серцем. Уся його творчість пронизана чуттєвістю, яскравими метафорами, цікавими художніми образами. Недаремно одна з представлених у доробку автора книг має назву «Любити серцем».

Метафоричне поле у віршах Олександра широке, а іноді – навіть несподіване. Обійми коханої він порівнює з ніжним смарагдовим гіллям. У квітах, котрі ростуть у саду, поет згадує кохану жінку. Адже не дарма один з віршів він завершує фразою про те, що тривожне тріпотіння пелюсток нагадує йому кохану – ту земну музу, яка мотивує творити й виражати власні почуття.

Назви книжок поета-лірика дуже промовисті. «Образ твій вигадувать не стану», «З кохання починається життя», «Кохання світ безмежний» – ці та інші збірки Олександра впевнено повідомляють читача про те, що він читатиме.

Чуттєвість, ніжність, несподіваність – усе це налаштовує людину на гарно проведений час за поетичною книгою. Прагнення до внутрішньої гармонії, єднання двох світів закоханих, саморозкриття у відносинах… Теми Олександра різнобарвні та різновекторні. Саме тому вибір любовної лірики є настільки важливим у творчому шляху поета. Невичерпність тематики автор прагне поєднати з пульсуючим натхненням, яке бадьорить закохане серце.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Зачем нужен уголовный адвокат по ДТП: помощь адвоката и порядок действий 26 апреля 2024

Попадание в дорожно-транспортное происшествие – это событие, которое может изменить вашу жизнь в мгновение ока. В таких ситуациях возникает множество вопросов и тревог: как защитить свои права?

Співачка TAYANNA відверто зізналася, за що зараз живе та скільки коштів їй потрібно на місяць 26 апреля 2024

"Телефонувала – і привозили гроші". Співачка TAYANNA відверто зізналася, за що зараз живе та скільки коштів їй потрібно на місяць Артистка каже, що коли потрібна допомога, звертається до колишніх чоловіків

У знаменитого вітряка Мулен Руж в Парижі обвалилися лопасті 26 апреля 2024

Фахівці повідомили, що від падіння ніхто не постраждав. Причини інциденту поки що невідомі.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

7 роддом 5.0
7 роддом

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше