Горіхова паста. Продукт, про який не можна не згадати

10 февраля 2019

Ставлення громадськості до горіхових паст досить суперечливе. З одного боку існує думка, що це дуже калорійне і надто солодке, а з іншого боку - в горіхах є маса корисних жирів, вітамінів, мікроелементів. У чому ж справжня користь і шкода горіхової пасти? Як правильно приготувати ці ласощі, щоб воно було більш корисним, ніж шкідливим.

Калорійність: 587 ккал

Користь горіхової пасти

Користь горіхової пасти безпосередньо пов'язана з якістю горіхів, що використовуються для її приготування. Найчастіше використовуються саме підсмажені горіхи, але якщо ви готуєте невелику кількість пасти, а не запасаєтеся нею про запас, то краще за все використовувати не обсмажені, сирі, але підсушені горішки. Арахісової пастою перелік горіхових не вичерпується. Якщо ви готуєте дома горіхову пасту, що не обходьте увагою найрізноманітніші сорти горіхів, змішуйте їх між собою. Доповнюйте горіхову пасту натуральними маслами і прянощами - такий продукт принесе організму виняткову користь. Якщо вживати його, звичайно, в розумних кількостях.

Приготування горіхової пасти не вимагає застосування високих температур, а значить, хімічний склад горіхової пасти повністю склад горіхів і інших її компонентів. У ній так само, як і в самому горісі, зберігаються всі вітаміни, клітковина, макро- і мікроелементи, які необхідні для повноцінної роботи організму: серця, печінки, нервової системи та інших органів.

За своїм харчовим характеристикам і поживності горіхи не поступаються бобовим культурам - квасолі, гороху, сої. Їх хімічний склад включає в себе:

  • - достаток рослинного білка - це необхідні організму амінокислоти без позбавленого холестерину;
  • - рослинна клітковина - харчові волокна позитивно позначаються на функціонуванні кишечника і травного тракту в цілому;
  • - вітаміни РР, А, В1 і В2, Е;
  • - особливої ??уваги заслуговує фолієва кислота - вона сприяє оновленню і росту клітин, дуже необхідна в період вагітності і лактації;
  • - макро- і мікроелементи - цинк, залізо, йод, фосфор, кальцій, кобальт, калій;
  • - антиоксиданти - речовини, що захищають клітини організму від несприятливого впливу вільних радикалів.

Все це робить горіхову пасту одним з найефективніших засобів у профілактиці серцево-судинних захворювань. Відповідно до недавніх досліджень, регулярне вживання арахісової пасти в розумних межах на 15-20% знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Порція горіхової пасти - досить калорійна. Цей факт можна розглядати з різних сторін. З однієї точки зору, це несприятливо для осіб, схильних до повноти, а з іншого - рекомендовано тим, хто хотів би наростити м'язову масу. Не варто розглядати горіхи виключно як джерело жирів. По-перше, що містяться в них жирні кислоти відносяться до числа корисних і організму необхідних, а по-друге, в горіхах міститься якісний протеїн, відмінно втамовує відчуття голоду і бере участь у формуванні м'язової тканини. Вважається, що користь горіхової пасти полягає також у підвищенні тестостерону, який допомагає спалювати жир і нарощувати м'язові тканини.

Вживання горіхової пасти веде до нормалізації ваги, оскільки містяться в горіхах компоненти сприяють перетворенню вуглеводів і жирів в енергію. Горіхову пасту краще включати в раціон тим, хто в недавньому часі переніс важкі захворювання або стреси, кому необхідно зміцнити імунітет і поліпшити роботу головного мозку. Горіхова паста - відмінний перекус в періоди складних інтелектуальних навантажень, наприклад, для школярів, що здають іспити.

Шкода і протипоказання

Сприймати горіхову пасту як шкідливий продукт дещо упереджено. У той же час така думка існує. І знаєте чому? Тому що мова йде про арахісових пастах з далеко не найякіснішого земляного горіха, способи переробки якого не залишають в ньому практично ніякої користі. Разом з тим заводські баночці горіхової пасти часто містять штучні підсилювачі смаку, ароматизатори, консерванти, а ще гідрогенізовані і трансгенні жири. У такому продукті - маса калорій і практично відсутній вище перерахована користь.

Отже, чого слід побоюватися від покупної горіхової пасти, так само як і від домашньої? Якщо виключити ризик змісту штучних компонентів, то залишаються ще кілька несприятливих характеристик:

  • - в будь-яких горіхах, що використовуються для пасти, маса жирних кислот, і якщо жменю горіхів в день - це допустима норма, але банку арахісової пасти містить надто багато жиру;
  • - також класичні рецепти арахісової пасти неодмінно містять цукор, а це глюкоза, наприклад, не спричинить бажана для діабетиків, осіб, схильних до ожиріння або інших розладів метаболізму;
  • - окремі види горіхів можуть провокувати алергічні реакції, на ту ж пасту може розвиватися індивідуальна непереносимість.

І не забувайте, що горіхова паста як і будь-який інший продукт повинна споживатися помірними кількостями. Що стосується цих ласощів, то більше 3-4 столових ложок в день з'їдати зовсім не рекомендується. У той же час якщо ви подаєте з горіховою пастою сандвіч або крекери, то зазначена порція цілком достатня.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Дівчина Пітта в літньому оверсайзі на голе тіло попозувала для модного кампейну 19 апреля 2024

Дівчина голлівудського актора Бреда Пітта, дизайнерка ювелірних виробів Інес де Рамон, схоже, не спробувати себе у ролі моделі.

Підписники Меган Фокс не впізнали її без мейкапу та запідозрили в вагітності 19 апреля 2024

Американська акторка Меган Фокс спантеличила підписників свого Instagram, поділившись рідкісним фото себе без макіяжу.

У Києві поліцейські затримали рецидивіста, який скоїв розбійний напад на чоловіка з дитиною 19 апреля 2024

Скоїв розбійний напад на чоловіка з дитиною: у Києві поліцейські затримали рецидивіста. Фото Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Відзив 5.0
Відзив

Отзывов: 2

Дзюбанчук 0.9
Дзюбанчук

Отзывов: 1

Комп-Сервис 5.0
Комп-Сервис

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше