Перша весільна річниця - ситцева

20 февраля 2020

Одна з приємних традицій, яка дійшла до нас із середньовічної Німеччини - увага до кожного році життя подружжя. Сьогодні не таємниця, що успішний шлюб в гармонії - це серйозна спільна робота. І бути завжди «на плаву» непросто.Якщо раніше річниці весілля були прив'язані до нумерології, то вже сьогодні все набагато простіше: на кожен рік спільного життя своя річниця і звісно, своя традиція.

Чому саме ситець?

Свою цікаву назву ситцеве весілля отримало ще в глибоку давнину. Як відомо, ситцева тканина досить тонка і вона має строкате забарвлення. Ось тут-то і проходить аналогія з браком. 1-ий рік спільного молодого життя нудним точно не назвеш: пережито багато нових вражень, але молодята ще недостатньо добре знають один одного, не пройшли разом через життєві проблеми і негаразди.

Традиції та обряди

Одна з головних традицій - це ситцевий одяг. Раніше жінки самі шили своїм чоловікам сорочки, а ті в свою чергу купували на ярмарку подарунок для своєї коханої, як ви вже здогадались - ситцеве плаття. Перша річниця весілля не рідко святкується в вечірніх нарядах. Може бути, саме тому народну традицію вирішили пом'якшити: молодята можуть обмінятись ситцевими хусточками, зав'язуючи на них з двох сторін (по діагоналі) по вузлику. Ці хусточки слід заховати і зберігати все життя.

Ще одна популярна традиція ситцевого першого весілля полягає в оздобленні столу: скатертина і серветки з ситцю.

У цей святковий день прийнято до себе запрошувати свідків, а також батьків і найближчих друзів. Вважається, що затишна, тиха обстановка підійде куди краще, ніж гучне застілля. Під час святкування відкривається одна з пляшок шампанського. Це те саме шампанське, яке було подаровано молодятам в день їхнього одруження. Друга пляшка, як правило, відкривається в день народження першої дитини.

Якщо пара не вінчалася, найкраще зробити це саме в цю річницю. Якщо ж обряд вже був здійснений, молодятам належить сходити до церкви і поставити свічки. Під час святкового застілля подружжя повинно з'їсти весь вміст своєї тарілки. Так почуття залишаться міцними на все спільне життя.

Що саме дарувати на першу річницю?

В цю першу спільну річницю весілля ми бажаємо молодому подружжю порозуміння, легких і простих відносин. Саме таких, як ситцева тканина.

Відмінним варіантом подарунка молодятам стануть предмети домашнього вжитку. Серветки, постільна білизна, можуть бути рушники, а також скатертини - все повинно бути з ситцю.

Батьки вже дарують молодятам пелюшки та повзунки.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Коля Сєрга назвав два важливі фактори, чому Україна досі не здалася набагато сильнішій Росії 26 апреля 2024

На кону – втрата держави. Коля Сєрга назвав два важливі фактори, чому Україна досі не здалася набагато сильнішій Росії За його словами, українці самі собі допомагають тримати оборону

Співачка Lama стала обличчям нового кампейну українського бренду Rikky Hype 26 апреля 2024

Співачка Lama стала обличчям нового кампейну українського бренду Rikky Hype.

Хореографка Олена Шоптенко після операції на нозі показала 7 вправ для реабілітації. Відео 26 апреля 2024

Хореографка Олена Шоптенко, яка у березні порвала 2 колінні зв’язки, продовжує нелегкий шлях 2-місячної реабілітації.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

7 роддом 5.0
7 роддом

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше