Садова техніка – як підібрати?

20 июля 2018

Щоб підтримувати садову ділянку в належному стані, правильно доглядати за рослинами та взагалі легше поратись на городі в наш час існує різноманітна садова техніка. Вона допомагає людям не тільки спростити працю, але й робити те, що без інструментів виконати дуже важко. Садовий інвентар дає можливість професійно оснащувати своє ділянку, робить цей процес швидким та якісним. Найкраще представлена садова техніка в http://trudovik.com.ua.

Основні види садової техніки

Перед тим, як купити ту чи іншу техніку для саду, важливо мати уяву про види, які взагалі існують в наш час. Стосовно особливостей роботи всі представлені варіанти можна поділити на дві групи: ручний садовий інвентар та садова техніка.

Ручний інвентар допомагає полегшити працю людини. Сюди відносяться спеціальні сучасні лопати, сапки, граблі, сокири. Також в наш час в широкому асортименті представлені садові ножиці, секатори, ножі та пилки, сучкорізи. Весь цей інвентар дає змогу копати, підрізати, прополювати та обробляти ділянки городу чи саду якомога швидше та ефективніше. Також є спеціальний інвентар для полегшення процесу збору врожаю, поливу газонів чи грядок, боротьби зі шкідниками чи хворобами тощо.

Щоб обрати правильно ручний інвентар, важливо пам’ятати про деякі моменти. А саме, він повинен мати невелику вагу. Справа в тому, що працювати важкою лопатою буде не зручно, так як вона стане напружувати руки. При цьому важливо звертати увагу на якість та міцність. Легкі, але при цьому крихкі граблі, що зразу ж зламаються чи погнуться, не найкращий вибір для саду.

При цьому інвентар має бути безпечним, правильно підібраним під певний вид роботи. Іноді важливо враховувати зріст, стать та вік людини, що буде ним користуватися.

Другим великим видом буде безпосередньо садова техніка. Це пристрої, що мають двигун та допомагають не тільки у копанні чи поливі, але й зборі врожаю, висадці тощо. Стосовно особливостей роботи ділять садовий інвентар на бензиновий та електричний. Як зрозуміло із назв, перший тип має двигун, що заправляється бензином чи іншим паливом. Другий підключається до мережі чи оснащений акумулятором.

Електричними пристроями для саду чи городу стануть газонокосарки, аератори, тримери, культиватори, мотоблоки тощо. Тримери та газонокосарки використовуються для зрізання трави, створення рівного та гарного газону. Культиватори розпушують грунт та роблять його більш придатним для посадки рослин чи їх швидкого зростання.

До бензинових варіантів відносять мотоблоки, бензопили, аератори. Така садова техніка не потребує підключення до мережі, не використовує стільки енергії. Вона економить ресурси, але не дуже екологічна. Зх. Іншого боку кількість сучасної бензинової техніки для саду дуже велика. Наприклад, мотоблоки із різними насадками допомагають збирати врожай, орати землю, прополювати її від бур’янів. Мототрактори полегшують фізичну працю людини на великих ділянках городу.

Рекомендації з вибору

Щоб забезпечити себе ефективною садовою технікою та інвентарем, важливо звернути увагу на поради при покупці даних товарів.

  1. 1. Перш за все важливо визначитись, що вам потрібно від техніки чи інвентарю. Якщо ви маєте невеличку ділянку біля будинку, до для її оброки буде достатньо лопати та сапки. Мотоблок в даному випадку купувати сенсу немає. Натомість, якщо ви маєте декілька десятків соток, то тут техніка може знадобитися не тільки для копання, а я для посадки чи збирання врожаю.
  2. 2. Не варто гнатися за найдешевшим варіантом. Зазвичай такі товари не відрізняються високим рівнем якості. Краще подивитися основні варіанти популярних фірм, що гарно встигли зарекомендувати себе серед користувачів з України. Дану інформацію можна знайти на профільних форумах, попитати у знайомих, що вже мають таку техніку.
  3. 3. Якщо у вас великі ділянки чи город не забезпечений електрикою, то варто купувати бензинову садову техніку. Вона швидко впорається з будь-якими завданнями та зможе автономно функціонувати в будь-якому місці вашої ділянки.

Після покупки та використання не варто забувати про правила зберігання та обслуговування садової техніки. Обов’язково треба приводити до ладу, чистити її, навіть якщо ви користувалися нею всього п’ять хвилин. Якщо на ній буде постійно залишатися земля, трава чи коріння рослин, то це стане причиною затуплення лез, ржавіння тощо.

Зберігати садову техніку та інвентар треба в сухому, захищеному від сонячних променів та вологи місці. Якщо вода потрапить в електричні пристрої, то вони можуть не тільки вийти з ладу, але й вдарити током при вмиканні. Техніку на бензині варто зберігати в приміщенні, що гарно провітрюється. При цьому потрібно регулярно змазщувати маслом деталі пристроїв для саду, лагодити дрібні поломки.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії 23 апреля 2024

У Росії стверджують, що С-500 може збивати увесь спектр існуючих і перспективних засобів повітряно-космічного нападу у всьому діапазоні висот і швидкостей.

США готують зброю для України на $1 млрд - ЗМІ 23 апреля 2024

ЗСУ отримають велику кількість бронетехніки, включно з БМП Bradley, які добре зарекомендували себе на полі бою.

Олег Скрипка заявив, що кожен сам вирішує, воювати чи не воювати 23 апреля 2024

Олег Скрипка: кожен сам вирішує, воювати чи не воювати. Виловлювати людей на вулиці неправильно Музикант вважає, що так має бути в демократичній країні

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше