Вибираємо жіночу вишиванку

25 октября 2015

Вишиванка – це не тільки символ України, але й уособлення жіночності, бо вишита сорочка, як ніщо інше здатна підкреслити тендітність та жіночу красу. Сьогодні ж національні мотиви в одязі стали дуже популярними, а тому не дивно, що українські традиційні вишиті сорочки отримали таку популярність.

Жінки, які бажають придбати вишиті сукні, нерідко стикаються з такими проблемами, як вибір фасону, візерунку, тканини, розміру та ін. Тому мета цієї статті – допомогти визначитися з вибором при купівлі жіночої вишиванки.

На що слід звернути увагу

Якщо ви вже встигли ознайомитися з асортиментом вишиванок, представлених на сучасному ринку, то напевно ви помітили, що розкид цін на такі вироби є доволі великим. Це зумовлено багатьма факторами, починаючи з типу візерунку і закінчуючи типом тканини. І тут треба звернути увагу на такі нюанси:

1. Тип вишивки. Традиційна вишиванка – це сорочка, на полотні якої вишивається певний орнамент. Орнаменти ці символізують частіше за все родючість, здоров*я, нескінченність роду і т. д. Вишивка може бути виконана двома варіантами: нашита на полотно сорочки, нашита на тканину, яка потім пришивається до вишиванки. Перший варіант є більш дорожчим. Також є ручна та машинна вишивка. Новітні технології дозволили досягти того, що машинна вишивка нічим не відрізняється від ручною, коштуючи при цьому менше. Також є і бюджетні варіанти, які замість вишивки використовують накатаний малюнок.

2. Тканина. Якщо традиційно вишиванка виготовлялася лише із натуральних тканин, то зараз найчастіше зустрічаються комбінації натуральних та синтетичних волокон. Окрім того, що останній варіант буде дешевшим, за ним ще простіше доглядати та він довше буде зберігати свій привабливий зовнішній вигляд.

Символіка українських вишиванок

Оскільки вишиті жіночі сорочки несуть певне сакральне значення, то треба приділити увагу також і візерунку, який нанесено на вишиванку. Найбільш популярними є такі малюнки:

- Ромби – це символ родючості, який часто наносять на область комірця.

- Коло – традиційний символ небесного світила.

- Квадрати – це символи Землі, що дає життя для всього сущого.

- Калина – один із найбільш важливих символів України. Саме калина є деревом українського роду, яке наші пращури пов’язували із створенням Всесвіту.

Де купити українську вишиванку

Якщо ви хочете купити якісну українську вишиту сукню, то вам слід звернути свою увагу на сайт Ukglamour. Тут до вашої уваги пропонується великий вибір вишиванок для жінок, чоловіків і дітей.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Санкт-Петербурзі сталася масштабна пожежа 13 мая 2024

Зайнявся склад із палетами, площа займання - орієнтовно 500 квадратних метрів, повідомляють російські пабліки.

Олена Зеленська вперше відвідала Сербію у класичному автентичному образі 13 мая 2024

У вишитій сорочці українського бренду. Олена Зеленська вперше відвідала Сербію у класичному автентичному образі До одного з брендів вона регулярно звертається

Актор В'ячеслав Довженко зізнався, як привітав ексдружину, яка в 40 років втретє стала мамою 13 мая 2024

Актор В'ячеслав Довженко зізнався, як привітав ексдружину, яка в 40 років втретє стала мамою Акторка Ксенія Баша після розлучення вийшла заміж за іншого артиста

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше