У мозку у жінки вперше знайшли живого хробака-паразита завдовжки вісім сантиметрів.

30 августа 2023

Вперше в історії медицини живого хробака-паразита Ophidascaris robertsi завдовжки вісім сантиметрів витягли з мозку пацієнтки в Канберрі, Австралія. Про це пише The Guardian.

64-річна мешканка Австралії вперше опинилася в лікарні через скарги на діарею та біль у животі ще 2021 року. До її симптомів незабаром додалися сухий кашель, лихоманка та нічне потовиділення. У 2022 році після скарг на депресію та забудькуватість їй зробили МРТ мозку. На знімку знайшли аномалії, тож пацієнтку направили на операцію.

У ході операції нейрохірург Харі Прія Банді витягла з мозку жінки живого круглого хробака завдовжки вісім сантиметрів. Після ретельного аналізу та консультації з фахівцем з паразитичних інфекційних захворювань лікарі з'ясували, що паразит відноситься до виду Ophidascaris roberts. Ці хробаки вражають пітонів і раніше ніколи не зустрічалися у людей.

Як з'ясувалося, пацієнтка жила біля озера, поряд з яким живе велика кількість килимових пітонів. Вона часто збирала дикорослі трави біля будинку і додавала їх у їжу. Фахівці припускають, що яйця паразита потрапили на рослини через фекалії пітонів, а потім разом із їжею опинилися в тілі жінки. Той факт, що це перший випадок зараження людини, може говорити про наявність у жінки проблем з імунітетом.

Наразі лікарі вивчають ймовірність того, що знайдений паразит був не єдиним в організмі жінки, а також розглядають різні протоколи лікування. Оскільки це перший випадок інфікування людини Ophidascaris robertsi, медики не знають яку реакцію спровокує той чи інший засіб. Так, наприклад, вони побоюються, що знищення хробака в організмі за допомогою лікарських засобів може спричинити небезпечний запальний процес.

Лікарі продовжують стежити за станом жінки. Поки що вона почувається добре і відновлюється після операції.

Раніше повідомлялося, що жінка з Великобританії повернулася з відпустки з дивним висипом на нозі, яка виявилася яйцями паразита. Спершу жінка вирішила, що це просто алергія.

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Тарабарова показала, що назнімали її діти. Фото 18 мая 2024

Співачка Світлана Тарабарова повеселила фотоконтентом, який назнімали її троє дітей - Іван, Марія та Поліна - до чиїх бешкетних рученят потрапив матусин телефон.

Google посилює захист смартфонів від крадіжок 18 мая 2024

Google посилює захист смартфонів від крадіжок

Ефірні олії при стресі: поради ароматерапевта 18 мая 2024

Ефірні олії при стресі: поради ароматерапевта

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Verno стоматология 5.0
Verno стоматология

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше