Ілон Маск розбив автомобіль за мільйон доларів і ледве вцілів

24 августа 2023

Ілон Маск випадково розбив рідкісний автомобіль, що коштує понад мільйон доларів, коли хвалився ним перед своїм діловим партнером Пітером Тілем. В результаті обидва ледь уціліли, пише видання New Yorker.

1999 року Ілон Маск продав свій перший стартап за 22 мільйони доларів і негайно придбав спортивний автомобіль McLaren F1. У ті роки ця машина вважалася найшвидшою у світі. За весь час виробництва було зібрано лише 106 автомобілів цієї марки, і кожен коштував щонайменше 1,2 мільйона доларів.

У березні 2000 року Маск вирішив продемонструвати покупку Пітеру Тілю. "І що ж вона може робити?" - поцікавився той. Хоча Маск так і не навчився керувати цим автомобілем, він спокійно відповів "Дивись!" і втиснув педаль газу. Машину одразу ж занесло на місці. Зачепивши огорожу, вона підстрибнула на висоту близько метра, після чого звалилася на асфальт, продовжуючи крутитися на місці.

При ударі зламалася підвіска, розбилося вітрове скло і помітно постраждав корпус. Коли автомобіль зупинився, Маск повернувся до Тіля і сказав: "Вона не застрахована". Щоб дістатися місця, де того дня була призначена ділова зустріч, Маску і Тілю довелося ловити попутку.

«Це диво, що ніхто не постраждав, – зізнався Тіль в інтерв'ю New York Times. — Я навіть не пристебнувся, хоча так не слід робити». За його словами, Маск сказав йому, що не раз чув про людей, які розбагатіли, купили спортивний автомобіль і відразу його розбили, але ніколи не думав, що те саме станеться і з ним. Саме тому він не став купувати страховку.

Критики Маска використовують цю історію як приклад безрозсудного показушництва, якого він схильний. Але вона також підкреслює, що часто такі витівки сходять йому з рук: він полагодив McLaren, водив його ще кілька років і, як стверджують, вигідно його продав

Раніше повідомлялося, що на вечірці в 2014 році Ілон Маск попросив метальника ножів кинути ніж у повітряну кульку, яку він затиснув між ніг. За словами мільярдера, він усе розрахував заздалегідь, і вирішив, що цілком переживе, якщо метальник схибне, і ніж догодить йому між ніг.

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Анна Неплях розказала про свої харчові звички і як тримає вагу 18 мая 2024

Переможниця "Міс Всесвіт Україна"-2021 Анна Неплях, яка на початку війни набрала 10 кіло, продовжила тему прийняття себе, зокрема свого тіла.

У Ліхтенштейні легалізували одностатеві шлюби 18 мая 2024

Ліхтенштейн став останньою німецькомовною країною Європи, де було ухвалене щодо легалізації одностатевих шлюбів.

Вийшов смартфон Meizu 21 Note 18 мая 2024

Вийшов смартфон Meizu 21 Note

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше