Що таке CRM-система і як вона працює?

6 декабря 2023

Неможливо підвищити рентабельність підприємства без глибокого аналізу інформації про клієнтів, їх цінності та прибутковості, виявлення «вузьких місць» у бізнес-процесах компанії, аналізу системи продажів. CRM-система, яку пропонує компанія https://kommo.com.ua/, дозволяє бізнесу отримати статистичну інформацію, провести складний аналіз даних, що необхідно задля прийняття стратегічно важливих бізнес-рішень.

Стандартні звіти дають можливість аналізувати та контролювати всі типові завдання бізнесу. За допомогою вбудованого побудовника звітів можна створити аналітичні форми, що відповідають  специфічним завданням кожного підприємства. Крім того, функціональність систем включає інструменти відстеження KPI (ключових показників діяльності), аналіз яких дозволить керівництву оцінювати ефективність роботи кожного співробітника.

У чому перевага CRM-систем?

Основною перевагою можна вважати той факт, що дана система здатна оптимізувати роботу практично будь-якого підрозділу бізнесу, починаючи від відділу маркетингу, та закінчуючи відділами продажу та обслуговування клієнтів. CRM-система забезпечує зберігання всієї необхідної інформації в одному місці, що суттєво полегшує доступ до неї. Це скорочує час, покращує комунікацію між співробітниками компанії та підвищує продуктивність праці, що неминуче потягне за собою зростання доходів.

CRM-система може використовуватися практично в будь-якій галузі бізнесу, вона відмінно підійде як для державних підприємств та установ, так і для комерційних банків, ріелтерських та дистриб'юторських компаній тощо.

Які існують типи CRM-систем?

CRM-системи можуть існувати у двох варіантах – локальному та хмарному. І в тому, і в іншому випадку система має свої переваги та, звісно, недоліки:

1. Локальна CRM. У цьому випадку опція безпеки працює краще, оскільки програмне забезпечення та всі дані розміщуються на серверах компанії-замовника. При цьому на розгортання роботи такої системи потрібно більше часу. Крім того, на замовника лягають турботи щодо забезпечення обслуговування та підтримки функціонування системи;

2. Хмарна CRM. У цьому випадку всі дані та ПЗ знаходяться на серверах провайдера з наданням для замовника можливості повного доступу до інформації. При цьому постачальник бере на себе відповідальність за підтримку, обслуговування та безперебійну роботу системи. Такий тип організації CRM дає можливість оперативно збільшувати її продуктивність та масштаби по мірі розвитку бізнесу. Подібний тип CRM-системи вимагає підключення до постійного та надійного джерела Інтернету.

При цьому обидва типи CRM-систем забезпечують наступні можливості для бізнесу:

  • накопичення інформації про клієнтів;
  • автоматизація маркетингових процесів;
  • планування продажів;
  • автоматизація електронного документообігу;
  • контроль робочого часу та оптимізація бізнес-процесів;
  • покращення комунікації всередині компанії тощо.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Трамп запланував зустріч з прем'єр-міністром Індії Моді 18 сентября 2024

Моді планує відвідати Сполучені Штати на цих вихідних разом із лідерами Австралії та Японії для участі у саміті так званої четвірки, який проводить президент Джо Байден у своєму рідному місті Вілмінгтон, штат Делавер.

Меган Маркл у кремовому міні блиснула стрункими ніжками на тенісному турінірі в Лос-Анджелесі. Фото 18 сентября 2024

Дружина британського принца Гаррі Меган Маркл полюбляє демонструвати модні луки та вишукані образи як на офіційних івентах, так і в особистому житті повсякдень.

Зірка "Гаррі Поттера" зʼявиться в новому сезоні "Бріджертонів": яку роль їй відвели 18 сентября 2024

Зірка "Гаррі Поттера" зʼявиться в новому сезоні "Бріджертонів": яку роль їй відвели Головна лиходійка сезону не даватиме спокою усім

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше