Торгова марка: як її якісно оцінити?

1 декабря 2023

Торгова марка для компанії – це елемент, який допомагає зберігати дизайнерську, інформаційну, інтелектуальну та будь-яку іншу власність бренду або компанії від негативних наслідків її використання конкурентами та іншими сторонніми людьми. Оцінка торгової марки в Україні своєю чергою направлена на визначення цінності вашої марки або тієї, яку ви бажаєте придбати в іншого власника. 

Навіщо потрібна оцінка «ТМ»

Купівля торгової марки може стати в нагоді тому, хто бажає заощадити свій час та почати свій бізнес з тим товаром, який вже має певний юридичний захист та торговий потенціал. Оцінка допоможе визначити реальну фінансову вартість товару. Це корисно при її продажі, придбанні, ліцензуванні або використанні торгової марки як засобу залучення капіталу. Знання об’єктивної вартості зробить прозорим фінансову ситуацію компанії та її звітність – це допоможе вам планувати подальшу стратегію ведення бізнесу впевненіше. Це дозволить з легкістю зробити правильне рішення при обмірковуванні маркетингових шляхів. Позиціювання на ринку, розвиток бренду через маркетингові стратегії будуть ефективними тоді, коли ви будете розуміти чітко які саме можливості та цінність ви маєте у своїй справі. Також оцінка допоможе розібратися, наскільки ретельно захищені права торгової марки, що важливо при ризику уникнення вирішення правопорушень та різноманітних конфліктів. Як саме відбувається процес процедури оцінка торгової марки https://pareto.com.ua/ua/ocinka-torgovoi-marki, який ви можете дослідити також за посиланням?

  • Оцінювальний фахівець розпочне зі збору документарної інформації про торгову марку: її історію, стратегії маркетингу, успіхи та проблеми використання. 
  • Далі проводиться аналіз зібраної інформації, де визначається наскільки торгова марка захищена, чи є судові справи, пов’язані з її використанням.
  • Досліджуються також економічні показники: прибуток від використання торгової марки, об’єм продажів, різноманітні фінансові аспекти. Це допоможе потенційному покупцю оцінити, що за економічні переваги він отримає від придбання товару. 
  • Використовуються різні методики для оцінки стійкості бренду та його впливу на покупців. Це може вміщати в себе аналіз пізнаваності, лояльності споживачів та інші фактори, що зможуть надати прозору картинку про стан знаку у ринковій ґалузі. 
  • На підставі зібраної інформації та проведених аналізів оціночний фахівець визначає фінансову вартість торгової марки та підготовлює оціночний звіт, що буде служити документом для обґрунтування отриманих результатів. 

Оцінка торгової марки повинна проводитися ретельно та охоплювати всі можливі аспекти впливу на її цінність. Тому бажано долучати до оцінки незалежних експертів, які не будуть мати сторонньої вигоди від оцінки вашого майна, а зможуть надати інформацію прозоро та чесно.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Мішель Андраде в червоному купальнику опинилася на пляжі Барселони в компанії "Холостяка" Терена 26 июля 2024

Співачка болівійського походження Мішель Андраде з'їздила до Барселони у компанії майбутнього "Холостяка", ветерана Олександра "Терена" Будька.

У Румунії спростували інформацію, що збивали російські дрони 26 июля 2024

Атаки Росії були націлені на українську портову інфраструктуру на Дунаї, зазначили в Міноборони Румунії.

Попри діру в бюджеті Росія позичить $17 млрд "дружнім" країнам 26 июля 2024

Позики необхідні для завершення діючих проєктів та виконання зобов'язань РФ, наголошують в російському Мінфіні.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Теплорадість 4.8
Теплорадість

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше