Торгова марка: як її якісно оцінити?

1 декабря 2023

Торгова марка для компанії – це елемент, який допомагає зберігати дизайнерську, інформаційну, інтелектуальну та будь-яку іншу власність бренду або компанії від негативних наслідків її використання конкурентами та іншими сторонніми людьми. Оцінка торгової марки в Україні своєю чергою направлена на визначення цінності вашої марки або тієї, яку ви бажаєте придбати в іншого власника. 

Навіщо потрібна оцінка «ТМ»

Купівля торгової марки може стати в нагоді тому, хто бажає заощадити свій час та почати свій бізнес з тим товаром, який вже має певний юридичний захист та торговий потенціал. Оцінка допоможе визначити реальну фінансову вартість товару. Це корисно при її продажі, придбанні, ліцензуванні або використанні торгової марки як засобу залучення капіталу. Знання об’єктивної вартості зробить прозорим фінансову ситуацію компанії та її звітність – це допоможе вам планувати подальшу стратегію ведення бізнесу впевненіше. Це дозволить з легкістю зробити правильне рішення при обмірковуванні маркетингових шляхів. Позиціювання на ринку, розвиток бренду через маркетингові стратегії будуть ефективними тоді, коли ви будете розуміти чітко які саме можливості та цінність ви маєте у своїй справі. Також оцінка допоможе розібратися, наскільки ретельно захищені права торгової марки, що важливо при ризику уникнення вирішення правопорушень та різноманітних конфліктів. Як саме відбувається процес процедури оцінка торгової марки https://pareto.com.ua/ua/ocinka-torgovoi-marki, який ви можете дослідити також за посиланням?

  • Оцінювальний фахівець розпочне зі збору документарної інформації про торгову марку: її історію, стратегії маркетингу, успіхи та проблеми використання. 
  • Далі проводиться аналіз зібраної інформації, де визначається наскільки торгова марка захищена, чи є судові справи, пов’язані з її використанням.
  • Досліджуються також економічні показники: прибуток від використання торгової марки, об’єм продажів, різноманітні фінансові аспекти. Це допоможе потенційному покупцю оцінити, що за економічні переваги він отримає від придбання товару. 
  • Використовуються різні методики для оцінки стійкості бренду та його впливу на покупців. Це може вміщати в себе аналіз пізнаваності, лояльності споживачів та інші фактори, що зможуть надати прозору картинку про стан знаку у ринковій ґалузі. 
  • На підставі зібраної інформації та проведених аналізів оціночний фахівець визначає фінансову вартість торгової марки та підготовлює оціночний звіт, що буде служити документом для обґрунтування отриманих результатів. 

Оцінка торгової марки повинна проводитися ретельно та охоплювати всі можливі аспекти впливу на її цінність. Тому бажано долучати до оцінки незалежних експертів, які не будуть мати сторонньої вигоди від оцінки вашого майна, а зможуть надати інформацію прозоро та чесно.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Стало відомо, чи справді українську делегацію на Євробачення-2024 оштрафували за футболки з закликом звільнити захисників Азовсталі 15 мая 2024

Одна з представниць України на конкурсі Євробачення-2024 в шведському Мальме, реперка alyona alyona повідомила у Instagram, що українську делегацію оштрафували за появу у футболках із написом Free Azovstal Defenders.

В'ячеслав Довженко розповів, чи спілкується з колишньою дружиною і які стосунки має із спільними дітьми 15 мая 2024

Зірка серіалу "Дільничний з ДВРЗ" Довженко розповів, чи спілкується з колишньою дружиною і які стосунки має із спільними дітьми Популярні актори В’ячеслав Довженко та Ксенія Баша розлучилися в 2018 році

Рада Євросоюзу ухвалила історичну міграційну реформу 15 мая 2024

Реформа допоможе впорядкувати прибуття мігрантів та забезпечить розподіл тягаря між державами-членами союзу.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше