Антибіотики не лікують вірусні інфекції – Центр громадського здоров’я

6 октября 2020

У Центрі громадського здоров’я МОЗ нагадують: антибіотики не здатні вилікувати вірусну інфекцію, таку як грип чи ГРВІ. У той же час, безконтрольне вживання антибіотиків призводить до появи бактерій, які виробляють стійкість до антибіотиків та не піддаються лікуванню.


Отже, експерти наголошують: антибіотики – це препарати, які діють виключно на бактерії, а не на віруси. Частина антибіотиків вбиває шкідливі бактерії у людському організмі, частина – пригнічує процес їх розмноження.

Оскільки вірусні інфекції часто мають симптоми, які схожі на бактеріальні, в жодному разі не можна самостійно призначати собі чи своїм дітям антибіотики. Це ліки, призначення яких потребує обов’язкової консультації лікаря. Ніколи не можна вживати антибіотики для профілактики.


У Центрі громадського здоров’я також наголошують на тому, що нераціональне вживання антибактеріальних засобів знищує корисну мікрофлору організму. Шкідливі бактерії, при цьому, виробляють механізми резистентності (стійкості до ліків). У результаті мікроби перестають помирати під впливом антибіотиків, що провокує підвищення рівня смертності від багатьох поширених хвороб. Щоб визначити, у пацієнта вірусна чи бактеріальна інфекція, йому слід звернутися до лікаря, пройти огляд та необхідні лабораторні дослідження.

Автор: Ольга Купріянова

 Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Все, що вам потрібно знати про оливкову олію 9 мая 2024

Оливкова олія – не лише один зі стовпів середземноморської дієти, а й незамінний продукт у кухнях по всьому світу. Вона відома своїми корисними властивостями та неповторним смаком

ДіКапріо у нічному клубі підловили за пестощами з коханою. Відео 9 мая 2024

Голлівудський актор Леонардо ДіКапріо продовжує уникати світських виходів та публічних появ.

Судитимуть екс-командиров Беркута, які знищили зброю після розстрілу Майдану 9 мая 2024

Судитимуть екс-командиров Беркута, які знищили зброю після розстрілу Майдану

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Центр Групп 3.2
Центр Групп

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше