Лікар прокоментував, чи можна вакцинуватися проти COVID-19 після інсульту

25 октября 2021

Вакцинуватися не можна лише людям, які мають алергію на препарати у складі вакцини та під час гострої фази будь-якого захворювання.

Штам коронавірусу Дельта найбільш небезпечний для людей похилого віку з хронічними, важкими й будь-якими іншими захворюваннями, тож для них вакцинація є життєво необхідною.
 

Про це розповів лікар-реаніматолог ізраїльського медичного центру Борис Бриль в інтерв'ю одному з українських телеканалів.
 
"Первинний вірус (альфа) більше вражав людей старшого віку. Він в основному був для літніх - для людей з хронічними захворюваннями. Він небезпечний. Дельта-вірус ще більш небезпечний в першу чергу для людей похилого віку з хронічними, важкими й будь-якими захворюваннями. Якщо я кожен день можу проплисти декілька кілометрів або пробігти таку ж відстань - ризик, що коронавірус закінчиться для мене летально, не такий високий",- пояснює Бриль.
 

За його словами, людям після інсульту і тим, які мають серцево-судинні захворювання чи проблеми з тиском, можна і потрібно вакцинуватися.
 
"Якою вакциною можна робити щеплення? Будь-якою, яка є сьогодні. Вам або жити на дачі й ні з ким не зустрічатися, тоді 100% не заразитеся, або робити вакцинацію. Вірус - не чайка і не перелітний птах, у нього крил немає. Він передається через контакт, повітряно-крапельний або аерозольний. Обов'язково треба вакцинуватися сьогодні й тим, що є. Не треба чекати "через тиждень", тому що того тижня у вас може і не бути. Коли потрібно пристебнутися, коли ви їдете на великій швидкості на автомобілі? Завтра або зараз? А яким ременем? А тим, що є", - відповів Бриль.
 

Він наголосив, що всі наявні вакцини пройшли випробування і довели свою безпеку та ефективність.
 
При цьому Бриль додав, що вакцинуватися не можна лише людям, які мають алергію на препарати у складі вакцини та під час гострої фази будь-якого захворювання.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Бужинська показалася без фільтрів та зізналася, на скільки кіло схудла. Фото 26 апреля 2024

Співачка Катерина Бужинська на прохання своїх прихильників показала чесне фото в купальнику.

Стали відомі 5 цікавих фактів про Михайла Коцюбинського 26 апреля 2024

Переконав Винниченка не писати російською та "змусив" всю Європу говорити про Україну: 5 маловідомих фактів про Михайла Коцюбинського Він активно збагачував українську літературну мову новими словами

Корейські вчені навчилися швидко та просто вирощувати штучні алмази 26 апреля 2024

Корейські вчені навчилися швидко та просто вирощувати штучні алмази

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Эпицентр 0.5
Эпицентр

Отзывов: 1

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше