Чому дотримуватися режиму дня корисно для здоров’я?

27 декабря 2017

До певного розпорядку дня люди звикають ще з дитинства. Спочатку треба вставати зранку в дитячий садочок, потім на навчання, потім на роботу. Впродовж доби ми у певний час їмо, спимо, працюємо і відпочиваємо. І лікарі стверджують, що це абсолютно нормально і, більше того, – правильно. Адже систематизація всіх процесів життєдіяльності позитивно впливає на стан організму людини.

Головні правила формування режиму дня

При складанні свого режиму доби слід враховувати природні біоритми людини, які багато в чому визначають її самопочуття. Треба пам’ятати, що наша працездатність найчастіше має 2 піки активності: з 10:00 до 12:00 і з 16:00 до 18:00. Саме на цей час краще планувати найбільш важкі та відповідальні робочі завдання, також у цей період продуктивними будуть заняття спортом.

Слід розуміти, що основа режиму дня – це повноцінний сон, який позитивно впливає на стан здоров’я людини. Потреба у певній тривалості сну залежить від віку людини, характеру її роботи та особливостей функціонування її нервової системи. Лікарі наполягають, що спати треба не менше, ніж 8 годин на добу, при цьому найбільше відновлює сили сон у період з 21:00 до опівночі. А ось регулярне недосипання, пізні засинання та надто ранні підйоми призводять до емоційного та фізичного виснаження, дратівливості, суттєвого зниження працездатності.

Важливе місце у процесі формування правильного режиму дня належить харчуванню. Найкраще їсти 4-5 разів на добу, але невеликими порціями. Величезну роль для здоров’я має сніданок, пропускати його ні в якому разі не рекомендується. Останній прийом їжі має бути не пізніше, ніж за 3 години до сну. Краще їсти приблизно в один і той самий час, так страви будуть краще перетравлюватися. Організм виробляє умовні рефлекси та готує внутрішні органи до роботи у певний період доби.

Суттєве відхилення від режиму дня може спровокувати збої у роботі травної системи, негативно відобразитися на працездатності та самопочутті людини. Нашому організму простіше працювати, як годинник, тоді рефлекси йому підказують, роботу яких органів і систем треба активувати саме в цей конкретний час. Якщо ж певного розпорядку дня у людини немає, це має поганий вплив на її загальний стан. Пам’ятайте це у період новорічних та різдвяних свят, не дуже відхиляйтеся від свого звичного режиму дня.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Співачка Lama стала обличчям нового кампейну українського бренду Rikky Hype 26 апреля 2024

Співачка Lama стала обличчям нового кампейну українського бренду Rikky Hype.

Бужинська показалася без фільтрів та зізналася, на скільки кіло схудла. Фото 26 апреля 2024

Співачка Катерина Бужинська на прохання своїх прихильників показала чесне фото в купальнику.

Стали відомі 5 цікавих фактів про Михайла Коцюбинського 26 апреля 2024

Переконав Винниченка не писати російською та "змусив" всю Європу говорити про Україну: 5 маловідомих фактів про Михайла Коцюбинського Він активно збагачував українську літературну мову новими словами

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Визиум 4.7
Визиум

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше