Кращі українські медики отримують визнання

1 августа 2018

9 серпня у Києві нагородять кращих медиків. Про процес відбору номінантів медичного «Оскара» і місію проекту розповів голова Поважної ради, заслужений лікар України, доктор медичних наук Василь Князевич. 

Відзнаку за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона», ініційовану 10 років тому МОЗ та главами чотирьох найбільших християнських церков в Україні, отримують фахівці у п’яти номінаціях: «Кращий лікар», «Кращий медик»; «Новатор охорони здоров’я»; «Міжнародне співробітництво у галузі охорони здоров’я»; «Служіння суспільству». 

Василь Князевич

Громадсько-політичний діяч, колишній Міністр охорони здоров’я України, заслужений лікар України, голова правління Всеукраїнської громадcької організації «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги» Василь Князевич.

– Дуже важливими рисами цього проекту є його стабільність і данина традиції. Щороку зранку 9 серпня у Софії Київській відбувається Богослужіння, де збираються представники церков, поважна рада, номінанти і орденоносці, а потім – засідання Поважної ради, де заслуховують і затверджують протокол лічильної комісії. Урочистий захід нагородження на нас чекає згодом, цього року – у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка. У цей день поважними людьми відкриватимуться конверти із іменами кращих медиків, обраних громадою, які в подальшому служитимуть прикладом для нас.

Нагородження «Орденом Святого Пантелеймона» та медалями (цьогорічне нововведення від Поважної Ради для молодих медиків) – велика подія, мета якої полягає перш за все у стимулюванні вітчизняної медицини задля подальшого її покращення, а особливо – у мотивації лікарів, науковців, громадських діячів, адже саме вони відповідають за здоров’я наших співвітчизників.

Нагородження Орденом Св. Пантелеймона

Цьогорічний захід нагородження за професіоналізм і милосердя відбудеться у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка.

За Статутом нагороджують тих медиків, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення.

Нагороду вручають у п’яти номінаціях: «Кращий лікар», «Кращий медик»; «Новатор охорони здоров’я»; «Міжнародне співробітництво у галузі охорони здоров’я»; «Служіння суспільству». Вона передбачає і фінансову підтримку в розмірі 100 000 грн.

Цьогорічний проект вже назвали наймасштабнішим, тому що майже 350 осіб було подано до розгляду. Згодом інформацію про обраних кандидатів передають до Національної експертної комісії, де обирають кандидатів, а потім оголошують список кращих. 30 липня на фінальному засіданні Поважної Ради обирають склад і Голову Лічильної комісії, яка займатиметься збором та підрахунком голосів членів Поважної Ради. Голосування абсолютно таємне і результати будуть відомі лише 9-го серпня.

– Слід зазначити, що система відбору номінантів медичного «Оскара» унікальна, гадаю, не тільки для України, але і в світовому вимірі.

Процес відбору проходить в три етапи: у кожній області створено регіональні експертні ради, які збирають заявки і обирають від області не більше одного кандидата в кожній номінації.  Загалом, цьогоріч до регіональних рад було подано 340 претендентів на нагороду. Своїх номінантів висували колективи медичних закладів, асоціації, спільноти. Пам'ятаю, як у Івано-Франківську медичний персонал однієї з клінік, влаштував пікет на підтримку свого лікаря-номінанта. Унікальний фахівець, унікальна людина, яку ви обов'язково побачите на урочистому заході 9 серпня.

З числа тих, кого визначать в регіонах, Національна експертна комісія обирає 20 номінантів, а 5-х переможців визначає Поважна Рада, до якої входять Святійший Патріарх Філарет, Блаженніший Святослав (Шевчук), Блаженніший Митрополит Макарій, Леонід Кравчук, голова Комітету ВР з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, народна артистка України Ада Роговцева та інші авторитетні українці. Голосування відбувається таємно 9 серпня, імена переможців стають відомі тільки під час церемонії нагородження.

Нагородження Орденом Св. Пантелеймона

Нагородження «Орденом Святого Пантелеймона» та медалями (цьогорічне нововведення від Поважної Ради для молодих медиків).

За Статутом  нагороджуються ті, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення.

Цього року поважна рада ухвалила рішення запровадити «Медаль Святого Пантелеймона», якою нагороджуватимуть молодих медичних працівників віком до 35 років у чотирьох номінаціях: «Кращий молодий лікар», «Кращий молодий медичний працівник», «Кращий молодий вчений» та «Кращий волонтер». 

30 липня, на фінальному засіданні Поважної Ради, обирають склад і Голову Лічильної комісії, яка займатиметься збором та підрахунком голосів членів Поважної Ради. наголошу, що голосування абсолютно таємне і результати будуть відомі лише 9-го серпня, тільки тоді ми дізнаємося переможців і орденоносців.

– Для мене місія українського відбору кращих медиків полягає у відновленні довіри до лікаря, як до фахівця і людини, яка служить суспільству. Тому ми залучили церкви, а серед номінантів у нас багато військових лікарів і маловідомих видатних науковців. Я впевнений, що ця відзнака має довге життя тому, що вона є громадською, об'єктивною, антиполітичною. Ми пішли тяжким шляхом, але гідним. Так, ми маємо партнерів, що фінансують проект, але в нас немає монополіста. Нагородження «Орденом Святого Пантелеймона» – це добра іміджева річ і вона буде поширюватися і в міжнародному плані. Це подія без політичного підгрунтя і тут можна знайти компроміс. Цьогоріч ми очікуємо на участь у церемонії 800 медиків. 800 найкращих лікарів – цвіту української медицини! Чи очікуємо ми на появу державних осіб? Так, очікуємо.  

www.likar.info

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як максимально використовувати потенціал Mitsubishi Outlander IV? 15 апреля 2024

Mitsubishi Outlander 4 — сучасний і популярний кросовер, який почав випускатися у 2021 році. Це комфортний та динамічний автомобіль, ідеальний варіант для сімейних людей, які бажають отримати безпечний і практичний автомобіль

Вісім фото, які показують, чому Серена Вільямс одна із найгірш одягнених знаменитостей (фото) 14 апреля 2024

8 фото, які показують, чому Серена Вільямс закріпилася в рейтингу найгірше одягнених знаменитостей

Пять надежных способов пополнить покер-рум 8 апреля 2024

Для крупных выигрышей в покер необходимо использовать безотказные в работе инструменты, в том числе и финансовые. Поэтому сервисы для ввода депозитов нужно выбирать по их характеристикам и эффективной работе с игровой индустрией

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Віталя  
Віталя

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше