Міністр охорони здоров'я Степанов розказав при кримінальний злочин за фіктивну довідку про зроблене обстеження

15 декабря 2020

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав українців не купувати фіктивні довідки про зроблений ПЛР-тест. Він пригрозив людям і лабораторіям, які займаються видачею таких "довідок", кримінальною відповідальністю.

Про це Степанов повідомив під час традиційного брифінгу МОЗ, відповідаючи на запитання, як діятиме відомство у разі встановлення фактів видачі окремими лабораторіями фіктивних довідок щодо негативного тесту ПЛР.
 
"Фіктивна довідка щодо ПЛР-тесту – це кримінальний злочин. Якщо ми дізнаємося, що якась лабораторія видає такі фіктивні довідки, то відразу будемо звертатися до правоохоронних органів. Будуть проводитися перевірки ліцензійних умов роботи цієї лабораторії", – зауважив Степанов.
 

У тому випадку, якщо комусь стане відома інформація про видачу таких "довідок", звертатися у МОЗ і в поліцію.
 
Також, Степанов окремо звернувся до українців, які розмірковують над придбанням фіктивної довідки про негативний ПЛР-тест, аби помандрувати за кордон.
 
“Коли ви купуєте таку довідку, ви платите за неї кошти, і мені здається, що краще все ж таки зробити тест і чітко усвідомлювати, що ви не хворієте. Окрім того, якщо ви візьмете таку довідку і поїдете за кордон, і там виявиться, що вона фіктивна, це може просто викликати у вас великі проблеми. Бо там, на відміну від нас, влада достатньо суворо ставиться до виконання законів”, – підсумував Степанов.

Нагадаємо, що для того, щоб підготуватися до здачі ПЛР-тесту, який рекомендується здавати вранці після нічного сну, необхідно:
  • За 3-4 години до обстеження виключити: вживання їжі та води, застосування жувальної гумки та проведення гігієнічних мір у вигляді чищення зубів, полоскання рота та горла.
  • За 6 годин до обстеження: вживати лікарські засоби для зрошення ротоглотки, використовувати препарати, які розсмоктуються. 

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У ФРН радикали спалили дачний будинок глави Rheinmetall 2 мая 2024

Ліві екстремісти заявили, що оборонний концерн нібито "вбиває не лише в національному масштабі".

Почалася передача до державного управління майна парку Межигір'я 2 мая 2024

Почалася передача до державного управління майна парку Межигір'я

Виробництво ракет "Кинжал": експерт прокоментував можливості РФ 2 мая 2024

Виробництво ракет "Кинжал": експерт прокоментував можливості РФ

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше