Ліки для хворих на гепатит С стануть доступнішими – МОЗ

23 февраля 2017

22 лютого 2017 року під час прес-брифінгу в ІА «Укрінформ» було підписано Угоду між Урядом та американською біофармацевтичною компанією Gilead, яка буде поставляти в Україну ліки від гепатиту С.  У ній фіксується гранична максимальна ціна на препарати від цієї хвороби на рівні: 250 доларів США за упаковку «Совалді» та 300 доларів США за упаковку «Харвоні». Це, фактично, найнижчі ціни в Європі на дані ліки.

Суттєву знижку Україна отримала в рамках GlobalAccessProgram(Глобальної програми доступних ліків), до якої була включена у липні 2016 року. Чому ж ці ліки такі важливі для українців, хворих на гепатит С? Все просто: з їхньою допомогою у 90% випадків можна повністю вилікувати дане захворювання. Це інноваційні препарати, які зробили прорив у боротьбі з гепатитом С. Проте на заваді стоїть їхня ціна: не кожен українець може собі дозволити таке дороге лікування.

МОЗ повідомляє, що на сьогоднішній день зареєстрованих хворих з гепатитом С, які знаходяться на обліку, в Україні нараховується більше 45 тисяч. Лише 3% з них лікуються коштом держави, решта мусить долати біду самотужки. Також експерти зазначають, що реальна статистика захворюваності на гепатит С є суттєво вищою, просто люди часто не знають про свою хворобу аж до настання її важких форм, масштабний скринінг для її виявлення в нашій державі не проводиться. Існує думка, що понад 3 мільйони українців хворіють на гепатит С, що становить 7-8% населення нашої держави.

Тож, зважаючи на наведені факти та цифри, проблема лікування гепатиту С надзвичайно гостро стоїть у сучасному суспільстві. Звичайно, ціна у 250-300 доларів США за упаковку медичного препарату також є дуже високою, проте вона нижча, ніж була досі. А значить, все ж таки більша кількість людей зможе придбати необхідні ліки і матиме реальний шанс повністю вилікуватися.

Під час прес-брифінгу було повідомлено, що уже зараз препарат «Совалді» в аптеках можна знайти за 10250 гривень. Це поки вище за еквівалент 250 доларів, проте Угоду було підписано тільки вчора, тож є обґрунтована надія на зниження ціни. «Харвоні» вже доступний у роздрібних аптеках за ціною, еквівалентною 300 доларів за одну упаковку, повідомили спікери прес-брифінгу.

Гепатит С – це важка хвороба, яка потребує постійного, систематичного та високовартісного лікування. Раніше її хронічна форма вважалася невиліковною. Проте сучасні препарати дають шанс на повне одужання, хоч і коштують дуже дорого. МОЗ намагається робити кроки по здешевленню таких ліків шляхом участі у міжнародних програмах та партнерства з міжнародними організаціями.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Жінці ампутували руку після нещасного випадку з феном 28 марта 2024

Вона втратила кисть і зап'ястя.

Готували удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: СБУ викрила агентурну групу ФСБ 28 марта 2024

Готували удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: СБУ викрила агентурну групу ФСБ. Фото і відео Підозрюваним загрожує 15 років позбавлення волі або довічне

Стало відомо, збуджує чи гальмує алкоголь сексуальне життя 28 марта 2024

Надмірне вживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я.

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше