Макарони з твердих сортів пшениці: вибір для здорового харчування

23 октября 2024

В наш час здорове харчування — це не просто необхідність, але й модний тренд. Звідусіль лунають заклики про відмову від солодкого, копченого, мучного… Макарони теж входять до списку “заборонених продуктів”. Що ж робити, коли так хочеться потішити себе порцією улюбленого спагеті, але при цьому не “втратити” фігуру? Все просто. Обирайте вироби з твердих сортів пшениці. І не хвилюйтеся. Твердосортні макарони купити можна майже в кожному супермаркеті чи онлайн-магазині. Це не просто смачна, але й корисна альтернатива звичайним макаронним виробам. 

Що таке тверді сорти пшениці?

Тверді сорти пшениці — це особливий різновид зерна, що відрізняється високим вмістом білка та глютену. Саме завдяки цим якостям макарони з таких сортів мають щільну текстуру і не розварюються під час приготування. Вони ідеальні для приготування "al dente" — коли паста залишається злегка твердою всередині.

Користь для здоров'я

Багато людей свято переконані, що від будь-яких макаронів користі немає апріорі. Вони калорійні, містять багато крохмалю і не мають ніякої харчової цінності. Та це не так.  Макарони з твердих сортів пшениці мають чимало переваг:

  1. Високий вміст білка. Це джерело будівельного матеріалу для м’язів.
  2. Багато клітковини. Допомагає поліпшити травлення та нормалізувати обмін речовин.
  3. Містять складні вуглеводи. Енергія, яка вивільняється повільно, дає змогу тривалий час почуватися ситим.
  4. Низький глікемічний індекс. Допомагає підтримувати стабільний рівень цукру.
  5. Багаті на вітамін В та мікроелементи, як-от калій, кальцій, залізо і фосфор, важливі для здоров'я організму.

Як вибрати та приготувати макарони?

Щоб вибрати якісні макарони, звертайте увагу на такі критерії:

  1. Склад. Тільки вода і пшениця твердих сортів.
  2. Колір. Має бути золотистим або бурштиновим, але не жовтим.
  3. Час варіння. Перевіряйте інформацію на упаковці – оптимально 7–10 хвилин.

Переконатися, що ви обрали правильний продукт, можна під час варіння. Такі макарони не злипаються і не виділяють крохмалю, тому вода залишиться прозорою. І насамкінець маленька порада: не промивайте гарячі макарони холодною водою. Різкий перепад температур руйнує амінокислоти. В результаті — макарони втрачають частину корисних речовин.

Насправді макарони та здорове харчування — це не кардинально протилежні поняття, а цілком сумісні речі. Головне обрати правильний сорт пасти. Візок маркет завжди готовий запропонувати вам широкий вибір макаронних виробів, які ідеально підійдуть для вашого здорового раціону.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як вибрати настільні ігри для сімейної відпустки 21 октября 2024

Сімейна відпустка — це чудова можливість відпочити, провести час разом і відволіктися від суєти. У такі моменти на допомогу приходять настільні ігри — вони чудово урізноманітнюють дозвілля

Фарфоровая тарелка: как выбрать для покупки и сочетать с другими элементами сервировки 16 октября 2024

Важно знать, как правильно выбрать и купить фарфоровую тарелку, а также как сочетать ее с другими предметами на столе. Существует несколько главных типов, каждая из которых имеет свое назначение.

Мой опыт: как Janeke и Tesori d'Oriente изменили мой уход за собой 13 октября 2024

Мой опыт: как Janeke и Tesori d'Oriente изменили мой уход за собой ✔️ спонсор статьи интернет магазин косметики ❤️ Feelbeauty.com.ua ❤️ только 100% оригинал, супер цены и положительные отзывы, бесплатная и быстрая доставка по Киеву и всей Украине

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Обережно шахраї 0.1
Обережно шахраї

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше