У МОЗ заявили про ретельний моніторинг використання закупленого за кошти держбюджету медобладнання

23 января 2023

Міністерство охорони здоров'я України ретельно моніторить введення в експлуатацію та використання медичного обладнання, закупленого коштом державного бюджету, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Ми перезапустили підходи до використання дорогого медобладнання. Щотижня, у понеділок, до мене приходить інформація про стан монтажу, введення в експлуатацію та кількість проведених процедур за всією кількістю обладнання, придбаного за держкошти. Це КТ, ангіографи, рентгенапарати, кисневі станції, інше "Я знаю за кожні лікарні, де вони змонтовані, і знаю причину, чому не змонтовані і які плани виходу", - розповів він.
 

Ляшко наголосив, що з клінік, які не виконують зобов'язань щодо введення обладнання в експлуатацію, воно перерозподіляється на інші медустанови.

"Ми перерозподіляємо це обладнання на інші медустанови, готові його приймати. Були кейси у Запорізькій, Херсонській, Миколаївській області, які пов'язані з війною. Тому ми забирали це обладнання та ставили його на інші медустанови, де воно вже працює. Пізніше, коли буде більш-менш спокійно, ми закупимо в ці регіони та встановимо обладнання. Так ми зробили для Миколаєва: забрали у них КТ, а зараз закупили ще одне КТ і найближчим часом воно буде встановлене у миколаївській лікарні", - сказав він.
 
Водночас Ляшко зазначив, що випадки невведення медобладнання в експлуатацію пов'язані не лише з війною, а й із менеджментом медустанови.

"У Луцьку ми купили ангіограф, але за два роки готовність до прийому була нульова. У присутності голови ОДА я дав головному лікарю два місяці - чи запускає ангіограф, чи ні. І він зробив ремонт і ввів в експлуатацію, бригада їде на монтаж", - розповів міністр.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Безпілотники суттєво пошкодили Липецький металургійний комбінат - ЗМІ 24 апреля 2024

Два безпілотники врізалися в будівлю кисневої станції НЛМК, будівлю частково зруйновано, повідомляють журналісти.

Іран скоротив присутність у Сирії - ЗМІ 24 апреля 2024

Іран вивів свої війська із південної Сирії, включно із провінцією Кунейтра і Дараа, які межують з Голанськими висотами.

Дочка Алена Делона поділилася рідкісним фото 88-річного актора 24 апреля 2024

Донька французького актора Алена Делона, актриса Анушка Делон поділилася рідкісним фотопортретом зіркового батька, який веде усамітнене життя в своєму старовинному шато в муніципалітеті Монтаржі.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Дзюбанчук 0.9
Дзюбанчук

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше