На медичне обладнання для опорних лікарень з бюджету виділено понад 5 мільярдів гривень

9 июля 2020

На засіданні Кабінету Міністрів України 8 липня 2020 року повідомили про виділення понад 5-ти мільярдів гривень з держбюджету на закупівлю обладнання для опорних лікарень країни. Зокрема, планується укомплектувати всім необхідним відділення екстреної медичної допомоги. Ці гроші виділять з Фонду боротьби з COVID-19.


Розпорядником даних коштів призначили МОЗ, одержувачем коштів - ДП «Медичні закупівлі України». Устаткування повинні отримати районні лікарні по всій країні.

Серед обладнання, запланованого до закупівлі, ангіографічні системи, комп'ютерні томографи і системи ендоскопічної візуалізації. Всього заплановано закупити обладнання в 212 опорних лікарень.

Нагадаємо, на початку епідемії коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні МОЗ визначило лікарні, в які в першу чергу направляють хворих на дане інфекційне захворювання. Їх назвали опорними лікарнями або лікарнями першої хвилі. Коли вони будуть заповнені, пацієнтів з COVID-19 будуть направляти в так звані лікарні другої і третьої хвилі. Зараз вони перебувають у стані готовності, але поки немає необхідності підключати лікарні другої хвилі до лікування пацієнтів з COVID-19. Опорні лікарні заповнені ще не повністю.

Автор: Ольга Купріянова

 

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Камінська показала результати пластичної операції 19 апреля 2024

Співачка Слава Камінська, яка днями розказувала про причину пластичного апгрейду в зоні декольте, показала результат.

У Києві поліцейські затримали рецидивіста, який скоїв розбійний напад на чоловіка з дитиною 19 апреля 2024

Скоїв розбійний напад на чоловіка з дитиною: у Києві поліцейські затримали рецидивіста. Фото Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі

Київ атакують вітрянка та кашлюк: що спричинило інфекції і чи зупинять навчання у школах 19 апреля 2024

Головний санлікар запевняє, що епідемії немає, але погоджується, що кількість хворих чимала.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше