У НСЗУ прокоментували особливості роботи медичних електронних сервісів у воєнний час

5 декабря 2022

Електронні сервіси для пацієнтів через свою зручність уже стали звичними для багатьох користувачів. Проте, як бути, коли зникає світло і зв’язок? Як пацієнт може отримати потрібну йому послугу? У таких випадках пацієнту можуть виписати рецепт чи направлення на папері. Отримати послугу за ними можна так само безоплатно. 

  • Паперові рецепти на Доступні ліки
На час воєнного стану лікарі можуть виписувати пацієнтам паперові рецепти на Доступні ліки, якщо немає світла і зв’язку.
 
Паперовий рецепт виписується на формі рецептурного бланка №1. Він містить інформацію про медзаклад, лікаря та пацієнта. Лікар має засвідчити рецепт своїм підписом та печаткою. 

Аптека видає ліки пацієнту за паперовим рецептом та обліковує його. Отримати ліки можна в аптеці, яка має договір з НСЗУ. Перелік таких аптек підкажуть за номером 14-77.

  • Паперові направлення на послуги
Якщо немає світла чи інтернету і пацієнту не можуть створити електронне направлення, направлення на послугу може бути паперове. Як лікарі первинної ланки, так і лікарі-спеціалісти можуть виписати таке направлення. 
 
Заклади, які уклали договори з НСЗУ, зобовʼязані на час дії воєнного стану приймати пацієнтів з паперовими направленнями так само як і з електронними.

  • Оформлення лікарняного
Як і раніше, висновок про тимчасову непрацездатність формує лікуючий лікар на підставі медичних записів про огляд, консультації та лікування тощо. Якщо лікар встановив факт втрати тимчасової непрацездатності пацієнта, то вносить дані в електронну систему.
 
Якщо немає доступу до електронної системи охорони здоров'я, пацієнту оформлять лікарняний на відповідному паперовому бланку. Якщо ж у закладі немає бланків, за рішенням керівника дозволяється оформити лікарняний на аркуші паперу.

  • Оформлення медичних висновків про народження
Медичний висновок про народження - зручний електронний інструмент для батьків. Цей електронний документ містить перелік відомостей про малюка та є підтвердженням його народження. 
 
Якщо немає доступу до інтернету і неможливо оформити електронний висновок про народження, батькам видадуть паперове свідоцтво про народження за формою № 103/0.

Відмічається, що медичні послуги в межах Програми медичних гарантій з паперовим направленням на час воєнного стану є безоплатними. У медзакладі не мають відмовляти пацієнту з паперовим направленням у безоплатній допомозі.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Alina Pash випустила новий англомовний сингл під назвою "Bad Witch" та відьомський кліп на нього 7 сентября 2024

Співачка Alina Pash випустила новий англомовний сингл під назвою "Bad Witch" та відьомський кліп на нього.

Стало відомо, чи блогерка Шаманська отримує гроші за співпрацю з ОП 7 сентября 2024

36-річна ексдружина актора-втікача Руслана Ханумака, блогерка Аліна Шаманська у серпні розказала про пропозицію від Олексія Кулеби щодо створення контенту для ОП.

Принцеса Євгенія вигуляла витончений лук із плісе та асиметрією на виставку у Сеулі 7 сентября 2024

Онука королеви Єлизавети, принцеса Євгенія Йоркська обожнює витончені вбрання. Одне з таких Її Високість днями продемонструвала у Сеулі на мистецькій виставці.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Вузлик 4.8
Вузлик

Отзывов: 2

Антонюк Марьяна 0.2
Антонюк Марьяна

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше