Обережно, тополиний пух! Як вберегти себе від алергії?

23 мая 2017

Кінець весни та початок літа – це період, коли у багатьох людей виникають проблеми, пов’язані із цвітінням тополь. Пух, який при цьому утворюється, розлітається на досить далекі відстані, дошкуляє людям, потрапляючи в очі, ніс тощо. Крім того, багато хто скаржиться на алергію на тополиний пух. Як же себе убезпечити від неї?

Лікарі стверджують, що алергію викликає власне не пух, а те, що він із собою переносить. А саме часточки бур’янів, пилок, спори – усе те, що викликає реальну алергічну реакцію у певної частини населення. До симптомів такої алергії належать:

  • свербіж шкіри;
  • висипання на шкірі;
  • закладеність носу, алергічний риніт;
  • чихання;
  • почервоніння очей, припухлість повік, свербіж в очах;
  • відчуття першіння в горлі;
  • задишка.

Іноді пух із тополь не переносить ніяких алергенів, проте людям все одно через нього некомфортно пересуватися по вулиці. Усьому виною чисто механічні фактори впливу на людину: пух літає без будь-якого контролю, потрапляє до органів дихання, зору. Відповідно, людина хоче почесати місце, куди потрапив пух, і сприймає це за алергію.

Що ж робити, щоб убезпечити себе від пуху з тополь? Якщо є така можливість, краще не виходити з дому у період з 11 до 18 години, особливо це стосується сухої та вітряної погоди. Саме в цей час у повітрі знаходиться найвища концентрацію пуху.

Ще одна порада: після повернення додому з вулиці варто гарно вмитися, промити ніс водою чи соляним розчином, прополоскати горло морською водою.

Також рекомендовано частіше провітрювати своє помешкання, але краще перед цим встановити на вікнах москітні сітки, інакше пух буде дошкуляти і вдома. На час цвітіння тополь необхідно по можливості робити вдома вологе прибирання якомога частіше, хоч і щодня.

Якщо алергічна реакція має яскраве вираження, покращити своє самопочуття людині можуть допомогти антигистамінні засоби.

Та головне слід пам’ятати, що тополі цвітуть не так вже й довго, і перетерпіти цей період цілком реально. Проте, якщо проблема постає надто гостро, необхідно планувати свою відпустку так, щоб покидати рідні краї саме в кінці весни та на початку літа. Звичайно, якщо є така фінансова можливість, і якщо це дозволяють зробити життєві обставини.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Готували удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: СБУ викрила агентурну групу ФСБ 28 марта 2024

Готували удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: СБУ викрила агентурну групу ФСБ. Фото і відео Підозрюваним загрожує 15 років позбавлення волі або довічне

Tayanna розказала про нового чоловіка у своєму житті та хто подарував їй землю на Балі 28 марта 2024

Співачка Tayanna зізналася, що в її житті з'явився новий чоловік, хоча про те, що між ними є стосунки, говорити ще рано.

Що краще – таблетки чи капсули: в чому різниця, як діють 28 марта 2024

Часто в аптеках можна зустріти один засіб, наприклад, ібупрофен, у різних формах: капсулах і таблетках. Водночас капсули зазвичай дорожчі. В чому різниця та що ефективніше?

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше