Очільник МОЗ надав рекомендації щодо захисту від штаму Омікрон

21 декабря 2021

В Україні вже зафіксували новий штам коронавірусу Омікрон. На тлі цього у МОЗ розповіли, що допоможе українцям вберегтися від недуги.
 
Про це голова Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив під час брифінгу 20 грудня. За його словами, зведення до мінімуму поширення коронавірусу – це питання свідомого вибору громадян.
 

“Виконуючи наступні 5 рекомендацій, ми зможемо зробити новорічні свята більш безпечними та радісними”, – заявив він.
  • Вакцинуватись: за словами глави МОЗ, потрібно якомога швидше пройти курс вакцинації. Це найважливіше, що може зробити кожна людина.
  • Застосування заходів щодо індивідуального захисту, щоб захистити своє здоров'я: одягати захисну маску, де це потрібно; зберігати дистанцію з людьми; провітрювати приміщення; уникати закритих просторів, тісних приміщень і скупчення людей; слідкувати за чистотою рук; прикривати рота і носа зігнутим ліктем або серветкою при кашлі та чханні.
  • Безпечні зустрічі:  у відомстві радять зробити зустрічі якомога безпечнішими. Зокрема, закрите приміщення – це умови для поширення вірусів.

"При можливості, зустрічі й святкові заходи з людьми, з якими ви не живете постійно, проводити на відкритому повітрі", – уточнив Ляшко.
  • Утриматись від подорожей: особливо це стосується людей у групі ризику.
"Всім, хто відчуває слабкість, не пройшов повний курс вакцинації або не має даних про перенесену коронавірусну хворобу, і належать до групи ризику тяжкого перебігу коронавірусу, ми рекомендуємо відкласти подорожі в регіони, де фіксується високий рівень поширення недуги", – зазначив міністр.

  • Також, окрім носіння масок та вакцинації, вам може вберегти життя і правдива інформація. Так, МОЗ радить отримувати всі актуальні дані з надійних джерел. Тоді як фейки та дезінформація створюють загрозу для життя і здоров'я людей, підривають віру в науку і заважають приймати правильні рішення по щодо здоров'я, додав Ляшко.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Естонії готуються до можливої блокади Балтійського моря 3 мая 2024

Командувач Збройних сил Естонії запропонував готуватися до можливої блокади Балтійського моря.

У Росії сталася пожежа у військовій частині: є постраждалі 3 мая 2024

В одному з приміщень будівлі на території військової частини в Єкатеринбурзі сталося займання.

Прем'єра Вірменії Пашиняна планують звинуватити у держзраді 3 мая 2024

Автори вимоги запевняють генерального прокурора країни, що глава уряду "незаконно здав території" Азербайджану.

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше