Очільник МОЗ розповів про боротьбу з підробленими COVID-сертифікатами

9 декабря 2021

Фальшиві сертифікати вакцинації показали проблеми, які існують в системі охорони здоров'я зокрема. Водночас за створення підробки покарали не тільки безпосередніх учасників.
 
Про це в ефірі однієї авторської програми розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Він зауважив, що ситуація з підробленими сертифікатами вакцинації показала й проблеми, які є поза межами системи охорони здоров'я – "довідки" робили шахраї, які навіть не були частиною медичної системи.
 
"По всіх лікарнях, де є кримінальні провадження (відзнач. щодо підроблених сертифікатів), Міністерство охорони здоров'я робить подання на відсторонення на період розслідування як лікаря, так і головного лікаря", – повідомив Віктор Ляшко.
 

У Міністерстві намагаються боротися саме зі системністю відповідного правопорушення.
 
“Може лікар допустити помилку, зацікавитись легкими грошима і продати цю довідку. Але якщо у лікарні це було системно і головний лікар чи його заступники про це знали, то не може він обіймати посаду головного лікаря”, – сказав глава МОЗ.
 

Віктор Ляшко зазначив, що з проблемою фальшивих COVID-сертифікатів вдається боротися спільними зусиллями:
  • Національної поліції;
  • Служби безпеки України;
  • кібербезпеки;
  • Міністерства охорони здоров'я;
  • Міністерства цифрової трансформації.

"Зараз може з'являтись багато повідомлень, що "продам", але купити (відзнач. підроблений сертифікат) не так просто. До всіх, хто продає, рано чи пізно – а думаю, що рано – і до них дійде, нестимуть кримінальну відповідальність", – сказав глава МОЗ.
 
Робота з оцифруванням усіх документів також робить великий крок у подолання проблеми підроблених документів, додав Віктор Ляшко.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Правоохоронці викрили канал постачання наркотиків в Україну під виглядом іграшок 26 апреля 2024

Вилучили "товару" на 4 млн грн: правоохоронці викрили канал постачання наркотиків в Україну під виглядом іграшок. Фото Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Пивоваров і найзагадковіша співачка України Klavdia Petrivna презентували кліп на пісню "Барабан", яка стане хітом року 26 апреля 2024

"Це розрив!" Пивоваров і найзагадковіша співачка України Klavdia Petrivna презентували кліп на пісню "Барабан", яка стане хітом року Кольори кліпу прямо вказують на поета, вірш якого було взято під основу пісні

Новонароджена дівчинка, яка дивом ожила під час свого похорону, померла через тиждень 26 апреля 2024

Сім'я, спочатку приголомшена її несподіваним воскресінням, тужить про її втрату.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Відзив 5.0
Відзив

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше