В МОЗ розповіли деталі отримання міжнародного свідоцтва про вакцинацію від COVID-19

28 июля 2021

Зараз повністю вакциновані українці можуть отримати паперовий міжнародний сертифікат вакцинації. Оформити його можливо через свого сімейного лікаря.
 
Відмічається, що документ можуть одержати усі щеплені двома дозами антиковідної вакцини, які доступні в Україні. Для цього необхідно лише звернутися до свого лікаря, із яким підписана декларація:

  • Потім лікар має видрукувати бланк міжнародного свідоцтва на звичайному білому папері формату А4. Воно не має бути надрукованим на спеціальному жовтому папері.
  • Свідоцтво треба заповнити англійською та українською мовами, в друкованому форматі або вручну.
  • Отримавши свідоцтво, переконайтесь, що на ньому стоїть офіційний штамп закладу охорони здоров'я та підпис лікаря.

Також, у МОЗ наголосили про необхідність взяти з собою закордонний паспорт, адже до свідоцтва вноситимуть номер саме цього документа, а ваше ім'я латинською має бути записане так само як у паспорті.
 
“Процедура насправді проста. Дані про щеплення сімейний лікар візьме з електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ), заповнить свідоцтво і видрукує його. Або впише в паперовий документ поля з ЕСОЗ”, – пояснив головний санітарний лікар Ігор Кузін.
 

Щодо цифрового ковідного сертифіката. Цей документ буде відповідати вимогам EU Digital COVID Certificate Єврокомісії. Його мета – вільне та безпечне пересування громадян під час пандемії коронавірусу як всередині країни, так і під час міжнародних подорожей.
 
"МЗС України у співпраці з Міністерством охорони здоров'я та Мінцифрою проводять копітку роботу з кожною країною щодо взаємного визнання міжнародних документів про імунізацію від COVID-19", – наголосив Кузін.
 

Кожна країна сама встановлює умови перетину кордону іноземцями та особами без громадянства. Вся актуальна інформація для подорожей громадян України за кордон – умови в'їзду та транзиту, контакти посольств і консульств України за кордоном – доступна на онлайн карті МЗС України.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Берліні спалахнув металургійний завод: місто накрив отруйний дим 3 мая 2024

BILD зазначає, що існує ризик утворення синильної кислоти, яка піднімається в повітря разом із димом.

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима 3 мая 2024

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима Раніше він знімався в рекламі Нової пошти

ЗМІ дізналися, коли Німеччина передасть Україні Patriot 3 мая 2024

ЗРК Patriot може прибути до України не раніше кінця червня. Його поставка може збігтись з прибуттям F-16.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Марк Сартин 0.1
Марк Сартин

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше