Перші кроки до створення електронної медицини в Україні

25 декабря 2016

22 грудня 2016 року в Українському кризовому медіа-центрі за адресою КЦ «Український дім», м. Київ, вул. Хрещатик, 2 відбувся прес-брифінг «Презентація дорожньої карти і принципів першого електронного сервісу E-Health в Україні». Організатором заходу стало Міністерство охорони здоров’я України.

Результатом прес-брифінгу стало підписання Меморандуму щодо співпраці у створенні системи E-Health в Україні. Документ підписали представники МОЗ, Адміністрації Президента, державних і громадських організацій, учасники публічної ініціативи з електронізації сфери охорони здоров'я в Україні. У Меморандумі зафіксовано головні принципи створення та дорожню карту системи E-Health.

Затверджена дорожня карта описує такі етапи електронізації охорони здоров’я в Україні, які мають бути реалізовані вже у 2017-2018 рр.:

  • І етап. Планується створити пілотний мінімально життєздатний продукт (MVP), який буде підтримувати реформу фінансування медицини на первинній ланці.
  • ІІ етап. Застосування електронного інструментарію у процесі реімбурсації (відшкодування вартості ліків).
  • ІІІ етап. Розробка та створення нового інструментарію для супроводу решти напрямків реформування медицини.
  • IVетап. Впровадження додаткових сервісів, розширення існуючого функціоналу. Все це буде зроблено для швидкого доступу лікарів до медичної інформації про пацієнта.

Доктор Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України, у своєму виступі відзначила: «Дана медична реформа є найбільш суттєвою за останні 25 років. Прекрасно, що публічна ініціативабере на себе відповідальність запропонувати МОЗу продукт, який згодом дозволить побудувати глобальну систему E-Health в Україні».

Представник Адміністрації Президента Дмитро Шимків заявив наступне: «Зараз у нас є унікальна можливість побудувати найбільш сучасну та ефективну систему E-Health в світі. У нас все для цього є: є чудові ІТ-фахівці, є досвідчені лікарі, науковці. Тож треба просто взяти і зробити».

Пілотна версія проекту має бути готова уже через 2 місяці після підписання Меморандуму.

Без ефективної електронної медицини неможливо говорити про успішність реформування галузі охорони здоров’я. Даний меморандум дає надію на зрушення цього питання з мертвої точки.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Берліні спалахнув металургійний завод: місто накрив отруйний дим 3 мая 2024

BILD зазначає, що існує ризик утворення синильної кислоти, яка піднімається в повітря разом із димом.

У Естонії готуються до можливої блокади Балтійського моря 3 мая 2024

Командувач Збройних сил Естонії запропонував готуватися до можливої блокади Балтійського моря.

Євген Кошовий висловився про службу Пікалова в Нацгвардії та чи спілкується з Кравець 3 мая 2024

Актор також відповів, як його колег-військових відпускають зі служби на концерти.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Аристея тур 0.3
Аристея тур

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше