Поліклініки без черг в Україні стають реальністю

26 июля 2017

Простий та доступний сервіс «Поліклініка без черг» впроваджує систему електронного запису до лікаря у 6-ти областях України. Мова йде про Київську, Черкаську, Дніпропетровську, Миколаївську, Сумську та Житомирську області. Це одна зі складових електронної медицини (eHealth), . «Поліклініка без черг» – одна із 4-х інформаційних систем, на основі яких функціонує і буде функціонувати eHealth в Україні.

На сьогодні сервіс «Поліклініка без черг» працює у таких медичних закладах:

  1. Київський міський дитячий діагностичний центр.
  2. Консультативно-діагностичний центр дитячий Дарницького району міста Києва.
  3. Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 Голосіївського району міста Києва.
  4. Золотоніська центральна районна лікарня (Черкаська область).
  5. Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №5 (місто Дніпро).

Лікарні Сум, Житомира та Первомайська (Миколаївська область) є наступними у черзі, зараз тут тривають роботи з налаштування функціонування системи.

Зараз щомісячно сервісом «Поліклініка без черг» користується вже близько 16 тисяч пацієнтів. Завдяки йому вони можуть записатися на прийом до лікаря в режимі online на певний час, не чекаючи при цьому у черзі під кабінетом. Розробники системи стверджують, що у різних чергах українці проводять до 20 років свого життя.

Вперше сервіс «Поліклініка без черг» запрацював в Україні в 2016 році, його мета – змінити застарілу пострадянську систему організації пацієнтопотоку у медичних закладах країни. Проведений у черзі час – це втрачені можливості, тож не можна так безцільно його використовувати. Для повноцінного функціонування сервісу необхідне ведення електронної черги у медичній установі, online-запис на консультації до певних лікарів.

На сьогодні у приватних клініках України вже давно ефективно працює система запису пацієнта на прийом на конкретний час та дату, що дозволяє уникати черг. Пацієнт розуміє, коли саме його приймуть, може розраховувати свій час, будувати день. У державних та комунальних медичних закладах цього, на жаль, поки що у більшості випадків немає: люди повинні годинами сидіти у чергах. Змінити все це допоможе eHealth. «Поліклініка без черг» з часом планує організувати свою роботу по всій території України, а не лише у вказаних 6-ти областях.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Великий піст-2024: що можна їсти, в чому його користь і традиції 19 марта 2024

У ПЦУ кажуть, що військові можуть не дотримуватися обмежень у харчуванні під час посту.

Ксенія Мішина заінтригувала пікантним фото з чоловічою рукою 19 марта 2024

"Я подумала, що це удав": Ксенія Мішина заінтригувала пікантним фото з чоловіком У мережі знайшли, ким може бути цей чоловік

Красивий міф чи правда: чи дійсно потрібно проходити 10 тисяч кроків щодня 19 марта 2024

Існує думка, що людина повинна проходити 10 000 кроків щодня, щоб не мати проблем зі здоров'ям, жити довше і залишатися в формі. Та чи дійсно це так?

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Выбор Страны 5.0
Выбор Страны

Отзывов: 3

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше