Стали відомі деталі злочину проти онкохворих щодо продажу безоплатних ліків проти раку

28 сентября 2021

На Житомирщині правоохоронці викрили схему продажу безплатних ліків для онкохворих. Нині правоохоронці встановлюють усіх причетних.

24 вересня слідчі Головного управління Нацполіції в області провели обшуки у службових кабінетах одного з лікувальних закладів Житомира та низці аптечних пунктів. Виявилось, що до схеми був залучений завідувач одного з відділень лікарні.
 
Окрім цього, до реалізації схеми він залучив свою колегу. Про це йдеться у зібраних свідченнях досудового розслідування.
 

Зазначається, що медики призначали препарати реальним хворим, які проходили протипухлинну терапію, але не видавали їх пацієнтам.
 
Згодом ліки по документах списували, а у реальності продавали їх представникам приватних аптекарських мереж у кількох областях України за значно заниженими цінами.
Згідно з наявною інформацією, така схема діяла принаймні упродовж останніх пів року, щомісячно забезпечуючи дохід організаторам у розмірі близько півмільйона гривень.
 

У службових кабінетах лікарів та в аптечних пунктах провели обшуки. З автомобіля одного з учасників злочинної схеми було вилучили готівку у майже півмільйона гривень та чергову партію ліків (50 пачок вартісного протипухлинного препарату).
 
Наразі досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють інших можливих учасників протиправної діяльності.
 

Правопорушникам передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років (3 ст. 191 КК України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Рікі Мартін під час подорожі до Японії поділився рідкісними кадрами з 15-річними синами 26 апреля 2024

Пуерториканський співак Рікі Мартін гайнув у подорож до Японії, взявши з собою старших синів, 15-річних двійнят Матео та Валентино.

Коля Сєрга назвав два важливі фактори, чому Україна досі не здалася набагато сильнішій Росії 26 апреля 2024

На кону – втрата держави. Коля Сєрга назвав два важливі фактори, чому Україна досі не здалася набагато сильнішій Росії За його словами, українці самі собі допомагають тримати оборону

Хореографка Олена Шоптенко після операції на нозі показала 7 вправ для реабілітації. Відео 26 апреля 2024

Хореографка Олена Шоптенко, яка у березні порвала 2 колінні зв’язки, продовжує нелегкий шлях 2-місячної реабілітації.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Leo-shop.com.ua 0.2
Leo-shop.com.ua

Отзывов: 1

"ЛЕО-БУС" 5.0
"ЛЕО-БУС"

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше