Що треба знати кожному про ВІЛ та туберкульоз?

24 января 2023

В свій час видатний український кардіохірург Микола Амосов наполягав на тому, що кожен з нас має знати про свій організм значно більше, ніж лікар, що лікує наші хвороби. Це твердження можна вважати абсолютно справедливим, оскільки для того, щоб подолати недуг, потрібно розбиратися в процесах, що відбуваються в організмі, навчитися слухати своє тіло і розуміти важливі  сигнали, які воно нам посилає.

В епоху середньовіччя людство викошували такі страшні хвороби, як бубонна чума, холера, віспа тощо. З розвитком науки вчені змогли подолати ці страшні хвороби, але й на сьогодні є такі недуги, які називають «чумою наших днів» і серед таких хвороб зараз знаходяться ВІЛ (СНІД) та туберкульоз. Для того щоб успішно протистояти їм необхідно розповсюджувати в суспільстві певні знання, які містять інформацію:

  • про причини виникнення хвороби;
  • особливості її перебігу;
  • методи лікування;
  • профілактику.

Саме такі корисні відомості містить просвітницький сайт, який організував Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу. На цьому ресурсі ви знайдете корисні матеріали і поради досвідчених фахівців з питань ризиків інфікування, рекомендованих принципів поведінки, яка дозволить значно знизити ризики захворювання. Або у випадку, якщо зараження вже відбулося, ви дізнаєтесь як можна забезпечити собі повноцінне життя і не представляти небезпеки для оточуючих.

Крім того, кожен бажаючий може задати питання фахівцям, скориставшись онлайновою формою на сайті Фонду: https://helpme.com.ua/, переглянути довідник спеціалізованих закладів, що надають послуги хворим на туберкульоз та СНІД та дізнатися все про діагностичне тестування. Також на сайті наведені контактні телефони, скориставшись якими ви зможете негайно отримати консультацію кваліфікованого лікаря.

В чому небезпека ВІЛ та туберкульозу?

1. ВІЛ. Захист здоров'я нашого організму забезпечує імунна система, яка виявляє небезпечних зовнішніх «диверсантів», таких як патологічні мікроорганізми, та внутрішніх «перебіжчиків» – змінені ракові клітини. Виявивши загрозу, імунітет починає активно її пригнічувати, забезпечуючи організму стійкий захист. Вірус імунодефіциту (ВІЛ), в свою чергу,  пригнічує імунітет, залишаючи нас беззахисними перед смертельною небезпекою.

2. Туберкульоз, що провокує паличка Коха, спричиняє поступове руйнування легень, а позалегеневі форми захворювання можуть вражати різні органи:

  • травний тракт;
  • головний мозок;
  • кісткові та суглобові тканини;
  • органи зору;
  • шкірний покрив тощо.

Особлива небезпека туберкульозу полягає у високому ступені заразності цього захворювання, оскільки інфекція поширюється у тому числі повітряно-краплинним та контактним шляхом.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Шарліз Терон показала паризький шик, а Сальма Гаєк – спортивний костюм: найстильніші образи зірок на Олімпіаді-2024 26 июля 2024

Шарліз Терон показала паризький шик, а Сальма Гаєк – спортивний костюм: найстильніші образи зірок на Олімпіаді-2024. Фото До Франції злетілися знаменитості з різних куточків світу

YouTube заблокував 200 російських каналів 26 июля 2024

У Росії поскаржилися, що, мовляв, це "порушення законодавства та неповага до Росії та її громадян", що є підставою для "вжиття заходів" щодо YouTube.

Режисер-воїн Олег Сенцов дав свій прогноз на закінчення війни 26 июля 2024

"Путіну потрібна вся Україна": режисер-воїн Олег Сенцов дав свій прогноз на закінчення війни Чоловік вважає, що російська армія не зупиниться на досягнутому

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Воєнка 5.0
Воєнка

Отзывов: 3

Теплорадість 4.8
Теплорадість

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше