Що заставляє нас купувати шкідливу для здоров'я їжу?

25 июня 2018

Людина протягом свого еволюційного шляху адаптувалась до раціону, який майже повністю складався з необроблених продуктів. Але тепер люди переходять на раціон, в якому багато обробленої їжі.

Зокрема, сучасній людині дуже тяжко відмовитись від картопляних чіпсів, сухариків, крекерів чи пончиків. Спеціалісти із Єльського університету знайшли причину, яка спонукає людей купувати такі шкідливі продукти.

В експерименті взяли участь 206 чоловік. На старті експерименту добровольцям показували карточки із зображенням продуктів і просили описати своє відношення до них. Люди також повинні були оцінити їх калорійність. Наступного дня був організований сніданок для учасників, на якому були різноманітні страви. Через три години після цього добровольців відправляли на дослідження томографом.

Під час МРТ-сканування мозок учасників повинен був купляти різні харчові продукти. При цього запас грошей був обмежений. Виявилось, що добровольці частіше сплачували за продукти, насичені жирами та вуглеводами. В більшості випадків це були оброблені продукти. При цьому в головному мозку учасників активізувався центр винагороди. В процесі покупки калорійного продукту зона винагороди була навіть більш активна, ніж в ті моменти, коли людина бачила свою улюблену страву.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

На Закарпатті через хейт від місцевих скасували концерт EL Кравчука 19 апреля 2024

Співак EL Кравчук розказав про прикру ситуацію, яка з ним сталася. Концерт артиста, що мав відбутися в одному з закладів міста Хуст, що на Закарпатті, 5-го травня, скасували.

Ріанна кардинально змінила імідж 19 апреля 2024

Тепер блондинка з чубчиком: Ріанна кардинально змінила імідж Свій стиль останнім часом зірка називає "недолугим"

Тетяна Овсієнко шокувала своїм виглядом: російську співачку з України не впізнати 19 апреля 2024

"Як можна було так опуститись?" Тетяна Овсієнко шокувала своїм виглядом: російську співачку з України не впізнати Прихильники стверджують, що відповідний результат дав алкоголь і філлери

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Шахраї 1.1
Шахраї

Отзывов: 1

"ЛЕО-БУС" 5.0
"ЛЕО-БУС"

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше