Створено перший експрес-тест для виявлення раку у домашніх умовах

23 октября 2020

Інженери з університетів Макмастера і Брока створили пристрій, який визначає біомаркери раку за краплею крові з пальця впродовж декількох хвилин, повідомляє ScienceDaily, пише 24 здоров'я. Як працює швидкий тест на виявлення раку.

На смужці паперу крапля крові змішується з реагентом. Через кілька хвилин пристрій вже показує рівень антигенів, які вказують на присутність раку в організмі. Попри те, що прототип був розроблений для відстеження простатичних специфічних антигенів (PGA), цю технологію можна адаптувати для вимірювання маркерів будь-яких інших захворювань.

Це ще один крок до по-справжньому персоналізованої медицини. Ми відходимо від централізованого, лабораторного обладнання до такого роду тестів. Він (тест – ред.) зробить моніторинг набагато доступнішим і скоротить пацієнту число необхідних відвідувань лікарні для здачі крові, – зауважила біоінженерка і одна з керівників проєкту Лейла Солеймані. Втім, поки що такий тест в аптеках не варто очікувати. Адже перш ніж вийти на ринок, розробка повинна пройти масштабні випробування й отримати схвалення від регулюючих органів. Але сама можливість такої діагностики значно полегшила б життя людей та лікарів.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

США готують зброю для України на $1 млрд - ЗМІ 23 апреля 2024

ЗСУ отримають велику кількість бронетехніки, включно з БМП Bradley, які добре зарекомендували себе на полі бою.

На Канарських островах в Іспанії відбулися протести проти масового туризму 23 апреля 2024

Протести організували екологічні організації островів напередодні піку літнього сезону відпусток.

Когда появилась традиция дарить кольца на обручение? 23 апреля 2024

Во многих странах мира, в том числе и в Украине, издавна за определенное время до свадьбы проводился обряд обручения (заручин), во время которого жених дарил невесте кольцо для предложения руки и сердца

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Відзив 5.0
Відзив

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше