Вчені пояснили чому деякі завзяті курці не хворіють на рак

27 декабря 2020

Є люди, які дотримуються здорового способу життя, але все одно хворіють на рак. А буває й навпаки – курці з багаторічним стажем можуть так і не захворіти на онкологічні захворювання. Вчені давно намагалися це пояснити й нарешті знайшли причину.

Вчені з Китаю та Канади виявили, що високі або низькі ризики розвитку раку є вродженими. Науковці визначили 7 так званих генетичних "відбитків", які або захищають від розвитку раку впродовж усього життя або ж підвищують ймовірність виникнення хвороби. 
 
Перш ніж це виявити, вчені проаналізували геноми майже 10 тисяч хворих на рак і близько 16 тисяч здорових людей. Пацієнти з першої групи хворіли на поширені види раку, враховуючи рак легенів, підшлункової та щитоподібної залоз, грудей, мозку, шлунку та кісток. Загалом було охоплено 22 види онкологічних захворювань.
 
За допомогою штучного інтелекту науковці провели аналіз геномів клітин зародкових ліній, які визначають генетичний матеріал майбутнього потомства.

“Ми вважаємо, що дитина народжується з геномним патерном зародкової лінії, який не змінюється впродовж життя і визначає нижчий або вищий ризик раку… Є люди, які можуть курити й вести нездоровий спосіб життя, але при цьому не хворіють на рак. Наше відкриття може пояснити цей феномен”, – розповів автор дослідження Едвін Ванг з Університету Калгарі.
 
Загалом дослідники виявили 1 "відбиток" ДНК, який захищає від раку і ще 6, які підвищують ймовірність його виникнення впродовж життя.

Перед тим як проводити впровадження методу в клінічну практику, необхідно провести більше відповідних досліджень. Але вчені переконані, що невдовзі геномна медицина зробить прогнозування ризиків раку точнішим й простішим.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Додатки для знайомств полюють за особистими даними юзерів 25 апреля 2024

Додатки для знайомств полюють за особистими даними юзерів

Український співак розповів, який Андрій Данилко в реальному житті 25 апреля 2024

"Ми вдвох святкували Новий рік". Український співак розповів, який Андрій Данилко в реальному житті Він пригадав цікаву історію з життя

Україна хитро імітує польоти F-16 - експерт 25 апреля 2024

Україна хитро імітує польоти F-16 - експерт

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Дзюбанчук 0.9
Дзюбанчук

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше