ВООЗ дала нову назву віспі мавп

30 ноября 2022

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) перейменувала віспу мавп на mpox (скорочення від англійської назви "monkeypox"). Це стало реакцією на расистські та стигматизуючі висловлювання, пов'язані з назвою вірусу, повідомляє ВВС News.

Старий термін буде використовуватися разом із новим протягом року, після чого буде поступово скасовано. У ВООЗ зазначили, що термін mpox зручно використовувати як англійською, так і іншими мовами.

Віспа мавп була вперше виявлена ​​у людей у 1970 році. Назва хвороби пов'язана з тим, що за десять років до цього вірус виявили у мавп, які перебували в неволі.

Пізніше ВООЗ затвердила правила назви захворювань, згідно з якими при виборі термінів слід зводити до мінімуму можливі негативні наслідки для торгівлі, туризму чи благополуччя тварин. Назви, які можуть образити культурні, соціальні, національні чи етнічні групи, використовувати заборонено.

Під час пандемії СOVID-19 організація рекомендувала називати варіанти вірусу з використанням літер грецького алфавіту, щоб уникнути будь-яких термінів стигматизації (наприклад, пов'язаних з регіонами або країнами світу, де з'явилися нові мутації).

Влітку цього року випадки mpox були зафіксовані у 29 країнах, зокрема в Європі, Канаді, Австралії та США.

Нагадаємо, на кінець вересня в Україні зареєстрували чотири випадки зараження mpox.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Telegram має тільки один плюс - Буданов 29 марта 2024

Голова Головного управління розвідки України Кирило Буданов на формі Kyiv Stratcom Forum 2024 висловив свою думку щодо Telegram.

Жінці ампутували руку після нещасного випадку з феном 28 марта 2024

Вона втратила кисть і зап'ястя.

Скандальних блогерів Гонковського та Пренткович помітили в Португалії 28 марта 2024

Скандальних блогерів Гонковського та Пренткович помітили в Португалії Пара оголошувала про наміри переїхати після скандалу з Мальдівами

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше