У НСЗУ пояснили, як безоплатно зробити бронхоскопію

18 мая 2022

Бронхоскопія належить до діагностичного дослідження  трахеї та бронхів, яке дозволяє  здійснити візуальний огляд дихальних шляхів, провести ендоскопічні маніпуляції, зокрема взяти матеріалу для дослідження та зробити певні оперативні втручання. Оскільки таке дослідження дозволяє виявити онкологічні хвороби органів дихання на ранніх стадіях, то воно входить до переліку пріоритетних у Програмі медичних гарантій пакет “Бронхоскопія”. 


️НСЗУ наголошує, що бронхоскопія для раннього виявлення новоутворень є безоплатною для пацієнтів і пацієнток від 50 років за направленням сімейного або лікуючого лікаря. З таким направленням потрібно звернутися в медичний заклад, який має договір з НСЗУ на проведення бронхоскопії. 
 
Даний метод дослідження застосовується не лише для раннього виявлення онкозахворювань, а й для діагностики інших хвороб. Якщо лікар виявляє потребу пацієнта в цьому дослідженні, то виписує електронне направлення на бронхоскопію. Пацієнти віком від 50 років можуть отримати послугу безоплатно у закладах, які мають договір на пакет “Бронхоскопія”. Пацієнти до 50 років із направленням на бронхоскопію мають звернутися в медичний заклад, який має договір з НСЗУ за пакетом  “Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів у амбулаторних умовах”. Треба лише уточнити в конкретному закладі, чи проводять там таке дослідження.
 

Якщо бронхоскопію потребують пацієнти, які лікуються в стаціонарі, то вони проходять це дослідження повністю безоплатно без окремих направлень. Тому що ендоскопічні дослідження включені до переліку  досліджень, які за наявності показань проводяться пацієнтам при стаціонарному лікуванні.
 

Також бронхоскопія застосовується під час діагностики та лікування туберкульозу. Тому є безоплатною для пацієнтів у медичних закладах із договором “Діагностика та лікування дорослих і дітей із туберкульозом в амбулаторних та стаціонарних умовах”.
 
Адреси та контакти найближчих медзакладів надасть оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Деталі про роботу контакт-центру читайте тут: https://bit.ly/3LFPycn.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Вимагав 500 тис. грн хабаря за асфальтування дороги: у Києві судитимуть посадовця 28 марта 2024

Вимагав 500 тис. грн хабаря за асфальтування дороги: у Києві судитимуть посадовця. Фото і відео Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі

Кароль поділилася з підписниками у своєму Instagram новою порцією кадрів з фотосету 28 марта 2024

Співачка Тіна Кароль поділилася з підписниками у своєму Instagram новою порцією кадрів з фотосету.

"Міс Всесвіт Україна"-2023 Усанова заспівала дуетом із Катамадзе та Матвієнко на благодійному івенті у Відні. Фото 28 марта 2024

Переможниця "Міс Всесвіт Україна"-2023 Ангеліна Усанова провела благодійний концерт у Відні "Peace. We Can Overcome War". Його мета – допомога чернівецькому дитячому будинку "Місто Добра".

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Харьков Прибор 5.0
Харьков Прибор

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше