Як зберегти хребет здоровим: практичні медичні поради

23 февраля 2017

Хребет має надзвичайно важливе значення для функціонування всього організму, саме від його здоров’я залежить загальна рухливість тіла та багато інших факторів нормальної життєдіяльності людини. На жаль, проблеми з хребтом є досить поширеними, тож варто знати, як з ними боротися.

Що треба робити, щоб хребет залишався здоровим?

Медики дають наступні рекомендації з профілактики хвороб хребта:

- Турбота про поставу. Слід завжди тримати спину прямо, це допоможе попередити багато проблем із хребтом. Неправильна постава призводить до того, що нерви між хребцями затискаються, а це викликає біль у спині та порушення кровообігу.

- Фізична активність. Щоб хребет завжди був здоровим, слід пам’ятати про важливу роль фізичних вправ, які підтримують у тонусі м’язи спини та живота, що утримують хребет. Найкраще підходять для цієї мети вправи на прес, на розвиток мускулатури попереку. Підтримувати в тонусі та ефективно розслабляти хребет допомагає йога. Але найкраще для спини підходить плавання.

- Контроль ваги. У людей зі збитковою масою тіла проблеми з хребтом зустрічаються набагато частіше, ніж у тих, чия вага знаходиться в межах норми. Адже зайві кілограми несуть навантаження на хребет.

- Правильне харчування. Збалансований режим харчування має прямий зв’язок із роботою хребта. Все дуже просто: занадто жирна, солона, солодка, кисла їжа має своїм наслідком накопичення в організмі токсинів, в тому числі і в хребті, а від них проблем не уникнути. Очистити організм від шкідливих речовин допоможуть горіхи, риба, свіжі фрукти та овочі, чиста вода. Та все ж краще не допускати, ніж позбавлятися. Найбільш корисною для хребта є їжа, яка містить магній, калій.

- Правильне підняття важких речей. Занадто важкі речі в принципі не рекомендовано піднімати, проте, якщо така необхідність існує, варто робити це правильно. Необхідно присісти, зігнути коліна, обхватити предмет руками і повільно, без різких рухів підняти.

- Масаж. Від болів у спині допоможе позбутися правильний масаж, який також можна використовувати для профілактики проблем із хребтом. Масаж дозволяє підтримувати мускулатуру спини в тонусі і, в той же час, розслабити хребет. Проте обирати масажиста треба вкрай обережно, адже цією процедурою можна не лише допомогти, а й суттєво зашкодити хребту, якщо робити її неправильно.

Здоров’я хребта найчастіше залежить від людини: від її способу життя, фізичної активності, харчування, специфіки роботи. Тому виправити проблеми з ним людина може, лише усвідомивши всю важливість ситуації та зробивши висновки на майбутнє.

 

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Києві продовжує зростати рівень води у Дніпрі 26 апреля 2024

У Києві продовжує зростати рівень води у Дніпрі

Ексдружина Гусєва похизувалась стрункими формами за 4 місяці після пологів 26 апреля 2024

Колишня дружина футболіста Олега Гусєва, Маша Гуревич, яка у січні вдруге стала мамою, похизувалася стрункою фігурою в бікіні.

Правоохоронці викрили канал постачання наркотиків в Україну під виглядом іграшок 26 апреля 2024

Вилучили "товару" на 4 млн грн: правоохоронці викрили канал постачання наркотиків в Україну під виглядом іграшок. Фото Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

7 роддом 5.0
7 роддом

Отзывов: 1

Leo-shop.com.ua 0.2
Leo-shop.com.ua

Отзывов: 1

"ЛЕО-БУС" 5.0
"ЛЕО-БУС"

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше