Захворюваність на кір в Україні пішла на спад – МОЗ

25 февраля 2018

За інформацією Центру громадського здоров’я МОЗ, захворюваність на кір в нашій країні поступово йде на спад. Показники лютого є меншими, ніж січня, хоча випадки хвороби продовжують фіксуватися. Так, з 10 по 16 лютого 2018 року на кір занедужало 827 осіб, 511 з яких – діти.

Усього після Нового року було зафіксовано більше 5000 випадків кору в Україні, госпіталізовано при цьому було майже 3500 осіб. Найбільша кількість хворих в Івано-Франківській, Одеській, Закарпатській, Чернівецькій, Львівській областях. Найменше хворих на кір було виявлено у Черкаській, Луганській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

Минулого тижня не обійшлося і без трагічних новин: від ускладнень, викликаних кором, в Одеській області померла 5-місячна дитина. Вона так і не встигла отримати планове щеплення від цієї недуги, яке проводиться двічі: у віці 12 місяців та 6 років.

Забезпечити колективний імунітет допомагає рівень вакцинації у 98%. Саме тоді можна говорити про захист людей, яким протипоказані щеплення за станом здоров’я, чи які не встигли отримати їх через вік (насамперед, мова йде про грудних малюків).

У МОЗ заявляють, що зараз Україна вже наблизилися до високого рівня охоплення вакцинацією від кору населення. Дуже багато дітей було щеплено саме в минулий місяць, коли про поширеність кору країною стало відомо всім. У Центрі громадського здоров’я вважають, що нинішній спалах кору став можливий саме через низький рівень вакцинації в Україні, який спостерігався в попередні декілька років.
Зараз в нашій країні є ще 228 тисяч доз комбінованої вакцини від кору, паротиту та краснухи (КПК). Очікується прибуття ще 220 тисяч доз наприкінці лютого. Вакцини для України закупаються за посередництва ЮНІСЕФ.

Тепер, коли ситуація з вакцинацією від кору покращилася, слід замислитися про важливість своєчасного щеплення від інших інфекційних хвороб, таких як кашлюк, дифтерія, правець, поліомієліт, гемофільна інфекція, гепатит В. Лише колективний імунітет зможе захистити наше суспільство від спалахів цих вкрай небезпечних захворювань.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Біль у стегні: 6 порад, які допоможуть 19 апреля 2024

Біль у стегні: 6 порад, які допоможуть

Вертоліт NASA Ingenuity перетворили на метеостанцію зі збору даних для майбутніх колоністів Марса 19 апреля 2024

Вертоліт NASA Ingenuity перетворили на метеостанцію зі збору даних для майбутніх колоністів Марса

Потап замість кліпу під нову пісню Каменських скупав свою лисину в молоці 19 апреля 2024

Олексій Потапенко (POTAP), як і належить справжньому продюсеру, займається просуванням творчості своєї дружини, співчки Насті Каменських (NK).

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше