Cпівак-прихильник Фаріон побачив на Нацвідборі "культурну деградацію українців"

8 февраля 2024

Народний артист України Анатолій Матвійчук, котрий зараз перебуває в США з мистецьким туром "Співай рідною", розкритикував Нацвідбір на Євробачення-2024 та побачив у шоу "культурну деградацію українців". Йому не сподобалися виступи артистів, зокрема і переможниць конкурсу alyona alyona та Jerry Heil.

Співак, який кілька місяців тому називав мовознавицю Ірину Фаріон "потужною і неординарною особистістю", висловив свою думку в Facebook. Відбір цього року він охарактеризував як "таке собі середнє "європейське паті" з кумедними та екстравагантними персонажами".

Зірці здалося дивним, що під час війни українці влаштовують подібні розважальні заходи. Також у Анатолія Матвійчука виникли запитання до вокалу конкурсантів і їхнього репертуару.

"Так от, композиція цього новоствореного дуету виглядала як певний конструкт відомого доктора Віктора Франкенштейна – поєднання зворушливої мелодії заспівів, дивного тексту про Матір Терезу та Діву Марію, що йдуть по лезу, і неймовірно темпового кулеметного репу, який важко сприймати вербально. Хоча, гадаю, що кожен із виконавців цього штучного дуету мав би право на свою особисту естетику. Але ж ніяк не разом", – сказав артист про пісню переможниць Нацвідбору.

Крім цього, виконавець обурився через творчі псевдоніми зірок. До прикладу, співак не розуміє, чому Альона Савраненко взяла сценічне імʼя alyona alyona, а не Олена.

"Як, приміром, пояснити тут українцям, при чому тут російська форма імені "Альона-Альона", а не Олена, і чому у Яни Шемаєвої з Василькова таке дивне псевдо – Jerry Heil", – додав Анатолій Матвійчук.

Наостанок він підсумував, що попурі на теми легендарних пісень Володимира Івасюка, яке показали в фіналі Нацвідбору – це демонстрація "культурної деградації українців та втрата найціннішого, що у нас було до останніх років".

Як відомо, Анатолій Матвійчук писав сценарії концертів і телепрограм, вірші, пісні та поетичні тексти для багатьох виконавців, популярних у всьому пострадянському просторі — Софії Ротару, Валерія Леонтьєва, Лариси Доліної, Таїсії Повалій, Ірини Білик, та інших. Дехто з них зараз працює на Росію.

У листопаді 2023 року, коли суспільство сколихнули скандальні заяви Ірини Фаріон, за які її звільнили з Національного університету "Львівська політехніка", Анатолій Матвійчук у "думках" для "Главкому" виступив на її захист.

"Так, вона вибрала з усього інструментарію, який є в її розпорядженні, найемоційніший, найбрутальніший стиль – це стиль розлюченої, безжальної і гострої на язик юрби, яка не підбирає слів, а вихоплює їх зі своєї свідомості, як з розбурханого жерла вулкану. І що вона, по суті, говорить не так?!" – писав співак.

Раніше OBOZ.UA розповідав про скандал, який розгорівся між слухачами пісні alyona alyona та Jerry Heil Teresa & Maria, щодо постаті Терези. Стерва, садистка, лицемірка – такими словами описували її. Утім співачки пояснили, що суспільна думка про Марію Терезу є спотвореною, але у Європі її шанують.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Как выбрать идеальный рюкзак для длительных поездок на транспорте? 10 октября 2024

Как выбрать рюкзак для длительных поездок, который вместит все необходимое и не будет доставлять дискомфорт. Критерии выбора и полезные советы

Глава Сил безпеки Ірану зник безвісти після поїздки до Бейрута - ЗМІ 8 октября 2024

Ісмаїл Каані приїхав до Бейруту після знищення глави Хезболи. Після ударів наприкінці минулого тижня він на зв'язок більше не виходив.

Нідерланди виділять 400 млн євро на розробку дронів для України 8 октября 2024

Половина безпілотників буде розроблена в Нідерландах, а решту виготовлятимуть в Україні та інших країнах.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Леново  
Леново

Отзывов: 1

Репродуктолог 5.0
Репродуктолог

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше