Rocket Lab запустила супутник-розвідник США

5 августа 2022

Компанія Rocket Lab здійснила в четвер, 4 серпня, успішний запуск ракети-носія Electron з американським розвідувальним супутником NROL-199 на борту. Про це повідомила компанія у Twitter.

"Electron успішно розвернув вантаж Національного управління військово-космічної розвідки США (NRO) на орбіті. Ласкаво просимо до вашого нового будинку в космосі, NROL199!" - йдеться у повідомленні.

Запуск ракети-носія Electron з американським розвідувальним супутником на борту було здійснено о 08:00 за київським часом із космодрому в Новій Зеландії, повідомляє Space.com. Супутник розвернувся на запланованій орбіті через годину після запуску.

Запуск відбувся приблизно на два дні пізніше, ніж планувалося, після того, як сильний вітер затримав спробу старту 2 серпня. Rocket Lab закрила веб-трансляцію невдовзі після того, як Electron вийшов на орбіту.

NRO будує та експлуатує парк супутників-шпигунів Сполучених Штатів. Агентство зазвичай тримає у секреті інформацію про діяльність цих супутників, і NROL-199 не є винятком. Є лише невиразне уявлення про те, що космічний корабель робитиме на навколоземній орбіті.

"Корисне навантаження допоможе NRO надавати важливу інформацію урядовим установам та особам, які приймають рішення, відстежуючи міжнародні проблеми", - написала Rocket Lab в описі місії, яку назвала "Антиподовою пригодою".

Раніше Китай успішно запустив у космос три нові супутники, за допомогою одного з яких моніторитиме вуглець у наземній екосистемі. Космічний апарат також надаватиме дослідницькі послуги в таких галузях, як охорона навколишнього середовища та картографія.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Телескоп «Хаббл» відзначив 34 річницю роботи барвистим зображенням туманності Гантель 26 апреля 2024

Телескоп «Хаббл» відзначив 34 річницю роботи барвистим зображенням туманності Гантель

alyona alyona та Jerry Heil потягом поїхали на "Євробачення-2024": як артисток проводжали на конкурс 25 апреля 2024

Співачки також анонсували благодійний збір на відбудову України.

Хотите удивить гостей? Закажите к столу экзотические фрукты! 25 апреля 2024

Вы ожидаете дорогих гостей и не знаете, чем их можно удивить? Тогда закажите экзотические фрукты с доставкой в необычном интернет-магазине Ot Valentiny

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Шахраї 1.1
Шахраї

Отзывов: 1

"ЛЕО-БУС" 5.0
"ЛЕО-БУС"

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше