Агент Оксани Линів пояснив, чому вона виконує твори російських композиторів, і "здав" інших диригентів з України, які роблять так само

27 марта 2024

Міхаель Грубер, агент всесвітньо відомої української диригентки Оксани Линів, пояснив, чому артистка не може відмовитися від репертуару, який містить твори російських композиторів. Нещодавно музикантка заявила: композиції авторів країни-агресорки внесені до світової музичної спадщини.

Грубер виразив аналогічну думку, зауваживши, що репертуар будь-який диригента "складається з чотирьох стовпів: романтичний німецький репертуар, французький репертуар, італійський репертуар та класичний російський репертуар". Про це він розповів у коментарі Суспільне.

Агент зазначив, що незалежно від національності диригенти мають виконувати класичні композиції російських митців, таких як Чайковський, Рахманінов, Шостакович, Стравінський та інші. За його словами, причина полягає у тому, що ці композитори та їхня музика – складова стандартного репертуару кожного оперного театру, оркестру, концертного залу країн Заходу. Таке "правило ринку" – якщо музикант хоче працювати на міжнародному рівні, то він має погодитися на ці умови.

Що стосується конкретно українців, каже Грубер, "у цьому випадку не стоїть питання чи можуть або ж хочуть вони представляти російську культуру за кордоном", як і громадяни будь-якої іншої держави. "Йдеться лише про прийняття правил міжнародного музичного ринку, який вимагає виконання цих композиторів та їхніх творів. Отже, диригенти насправді не мають вибору: хочуть вони виконувати чи не хочуть певних композиторів", – пояснює він.

За словами агента, не тільки Оксана Линів "дотримується репертуару", а й інші диригенти, які підтримують Україну. Серед них:

  • Кирило Карабиць – український диригент, який отримав орден від короля Великої Британії;
  • Кері-Лінн Вілсон – головний диригент Українського оркестру свободи;
  • Віталій Олексієнок – художній керівник Харківського музичного фестивалю та постійний диригент Львівської національної опери;
  • Даля Стасевська – фінська диригентка українського походження.

Грубер вважає, що українська диригентка робить чимало для популяризації вітчизняної культури, додаючи до своїх концертів твори земляків. Однак він зазначив, що від початку повномасштабної війни в Україні, музику російських композиторів все частіше почали виконувати на всесвітньо відомих сценах. "Приклад того, що ринок класичної музики має власні правила, які не обов’язково відповідають політиці", – підсумував експерт.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як Оксана Линів зазнала жорсткої критики з боку українців через рішення не скасовувати свій виступ з оперою "Євгеній Онєгін" Чайковського. Подія має відбутися у німецькому місті Дрезден у 2025 році. У повідомленні до публіки диригентка жодного разу не використала слово "росіяни", а війну назвала "періодом воєнного стану".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Ще два українські актори вступили до лав ЗСУ - обидва раніше грали у Театрі на Подолі 26 апреля 2024

Замінили сцену на фронт. Ще два українські актори вступили до лав ЗСУ Обидва раніше грали у Театрі на Подолі

Коля Сєрга назвав два важливі фактори, чому Україна досі не здалася набагато сильнішій Росії 26 апреля 2024

На кону – втрата держави. Коля Сєрга назвав два важливі фактори, чому Україна досі не здалася набагато сильнішій Росії За його словами, українці самі собі допомагають тримати оборону

Дружина Остапчука вимагає від МОН звільнити працівницю за хейтерський коментар у свій бік 26 апреля 2024

Не секрет, що не лише селебрітіз, а і члени їхніх сімей нерідко стають цілями для атак хейтерів. Не є винятком і третя дружина шоумена Володимира Остапчука, Катерина.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ЦНАП 5.0
ЦНАП

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше