Біля головного аеропорту Ісландії прокинувся вулкан

5 августа 2022

Вулкан Фаґрадальсф'ятль, розташований за 32 кілометри на південний захід від столиці Ісландії – міста Рейк'явік, знову прокинувся. Про це повідомило Ісландське метеорологічне бюро, пише АР.
 
За словами представників метеорологічного управління країни, в середу, 3 серпня, почалося виверження вулкана на південному заході Ісландії – не далі як через вісім місяців після офіційного припинення його останнього виверження. Ісландське метеорологічне бюро закликало не наближатися до вулкана Фаґрадальсф'ятль, який розташований приблизно за 32 кілометри на південний захід від столиці – Рейк'явіка.
 

Виверження сталося в незаселеній долині неподалік аеропорту Кеплавік – міжнародного вузла повітряного сполучення Ісландії. Аеропорт залишався відкритим, польотів не припиняли.
 
Пряма відеотрансляція з місця показала, що магма вивергається з вузької тріщини завдовжки від 100 до 200 метрів над розливом лави, яке сталося після торішнього виверження, першого на острові Рейк'янесскаґі майже за 800 років.
 

Вчені очікували, що десь на півострові буде виверження, після того, як серія землетрусів за останній тиждень вказала на вулканічну активність поблизу земної кори.
 
Виверження 2021 року в тому самому районі дало масивні потоки лави, які вивергалися протягом кількох місяців. Подивитися на це захопливе видовище збиралися сотні тисяч людей.
 
Нагадаємо, у лютому в Італії на острові Сицилія сталося виверження вулкана Етна. Це було друге різке посилення активності вулкана у 2022 році. Хмара попелу досягла висоти близько 10 км над рівнем моря.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Києві суд виніс вирок чоловіку, який вбив співмешканку 25 апреля 2024

Завдав 23 удари ножем: у Києві суд виніс вирок чоловіку, який вбив співмешканку. Подробиці справи Подія сталась на Троєщині у травні 2023 року

Тарас Цимбалюк із дівчиною з’ясували стосунки "бійкою" в халатах. Відео 25 апреля 2024

Актор Тарас Цимбалюк насмішив кумедним відео зі своєю дівчиною, власницею бренду одягу Світланою Готочкіною.

Одеса зустріла Тишкевич і Кошмал потужними вибухами: акторки відреагували з гумором 25 апреля 2024

Одеса зустріла Тишкевич і Кошмал потужними вибухами: акторки відреагували з гумором. Відео Терористи завдали удару по місцю зберігання виведених з ладу авто

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше