Безробіття в Україні зростає - статистика Держкомстату хибна

25 марта 2010

Держкомстат нарахував за три перші квартали минулого року 530 тисяч зареєстрованих безробітних українців. Утім, за словами голови Національного форуму профспілок України Мирослава Якібчука, насправді безробітних майже три з половиною мільйони.

Директор державної служби зайнятості Володимир Галицький частково визнав недосконалість офіційної статистики, заявивши що в його службі реєструється лише близько половини тих, хто не має роботи. Таким чином, він не виключив, що насправді безробітними в Україні на сьогодні можуть бути понад мільйон осіб.

Водночас, за його словами, дані Держкомстату про безробіття в державі за перші 9 місяців минулого року на рівні 8,6 відсотка заслуговують на довіру, оскільки розраховуються за методикою Міжнародної організації праці. Галицький наголосив, що це нижче, ніж у середньому по країнах Євросоюзу, де безробітних є 8,8 відсотка. І пояснив цей феномен «справедливим законодавством України про працю». Крім того, чиновники пояснюють таку невідповідність у цифрах переховуванням роботодавцями найманих працівників у тіньовій сфері, яка, за даними мінекономіки, сягає в Україні до половини реального сектору.

Утім, як зазначив профспілковий лідер Якібчук, працівники цього сектору економіки хоча й мають роботу, але позбавлені будь-яких конституційних прав та гарантій. В існуванні цієї проблеми Якібчук звинуватив «низьку соціальну відповідальність роботодавців», схильних, за його словами, вирішувати проблеми виробництва коштом тіньових працівників.

За результатами опитування соціологічної групи «Рейтинг», у зростанні безробіття на тлі економічної кризи впевнений 41 відсоток українців. Найбільшу стурбованість ця проблема, за даними соціологів, викликає в південних та східних областях.

Чтобы узнать больше, читай отзывы.

dw-world.de

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Режисер "Шаленого Макса" дотримав слова і зняв у "Фуріосі" хлопчика, якого булили через карликовість 17 мая 2024

Режисер "Шаленого Макса" дотримав слова і зняв у "Фуріосі" хлопчика, якого булили через карликовість. Трейлер Він доєднався до зіркового акторського складу

У Москві затримали віце-губернатора Алтайського краю з валізою грошей 17 мая 2024

Кібардіна підозрюють у шахрайстві з використанням службового становища. Під час затримання він мав при собі валізу з 18 мільйонами рублів.

Княжа родина Монако засвітилася в Парижі 17 мая 2024

Княжа родина Монако - Альбер ІІ, його дружина Шарлін, донька Габріела та син Жак - днями навідалася в Париж, де зустрілася з президентом Франції Еммануелем Макроном та першою леді Бріджит.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Италия вогс 5.0
Италия вогс

Отзывов: 2

Вадим 5.0
Вадим

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше